Депутат от пари не се отказва

След голямото "пушене" на полицаите за 13-а заплата и достойни условия на труд, депутатите очакват своите коледни премии.

На последния за годината председателски съвет днес шефовете на парламентарни групи ще решат окончателно дали и колко пари ще си разпределят избраниците, пише в. "24 часа", цитиран от БЛИЦ.
Неофициалните сондажи между управляващи и опозиция показали, че няма противниците на идеята. Това не е 13-а заплата, защото такава няма предвидена, а спестени от самия парламент средства, коментира лидерът на червените депутати Ангел Найденов.

Става дума за средства, събрани от глоби за отсъствия, от заседания и комисии, както и други икономии. Те всяка година се разпределят по този начин, уточни той. Сумата, която избраниците получават, варира между 50% и 80% от заплатата.
"Популистко е да се отказваме от парите, още повече че много от нас ги даряват в избирателните си райони", коментира и шефът на синята група Йордан Бакалов. Той от години помагал на децата от асеновградски дом. Така всеки можел да направи личния си избор, а не централно да се насочват някъде за благотворителност.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини