Аз не търся. Аз намирам

Tази вечер се открива първата у нас изложба на Пабло Пикасо. 86 негови произведения са изложени в Националната галерия за чуждестранно изкуство и ще останат там три месеца, до 15 март 2009 г., съобщава vsekiden.com

Експозицията, озаглавена „Аз не търся. Аз намирам" освен творби на Пикасо, включва 25 фотографии на художника, направени от французина Люсиен Клерг.

Според организаторите една от най-интересните творби в изложбата е „Портрет на Пол" – така се казва първородният син на Пикасо. Картината е от 1922 година.

Тя е притежание на испанското Министерство на културата и рядко напуска страната. Портретът на Пол е бил показван само два пъти досега – в Барселона и в Париж. Най-голямата картина в експозицията е „Мускетарят със скръстените ръце" – височината й е 1,16 см., а широчината – 89 см.

Най-малката творба „Стрък цветя" е с размери 21×8,5 см. Сред изложените произведения има графики, живописни платна, акварели. За първи път точно тези 86 творби на Пабло Пикасо се събират на едно място.

И макар изложбата „Аз не търся. Аз намирам" да се открива тази вечер, за посетители Националната галерия за чуждестранно изкуство ще е отворена от утре.



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини