"Маркет линкс" прогнозира оспорван балотаж между Цачева и Радев. Преглед на печата

"Монитор":

ЕС подписа с Афганистан, Борисов благодари на Могерини

Премиерът: Модно е да се говори срещу Съюза, но по-добро нещо в света няма
Няма да изтегляме военния си контингент от Афганистан. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си в Брюксел с върховния представител на ЕС за сигурността Фредерика Могерини. 
Министър – председателят изрази пред Могерини задоволството си от постигането на споразумение между ЕС и Афганистан за реадмисия, което улеснява връщането на бежанците в родината им.  

След малко острите и малко ултимативните ни изказвания за оттегляне на контингента от Афганистан, когато се направи нещо добро, бързо и ефективно е редно да кажем и „Благодаря”, заяви той и допълни: „В момента е модно да се говори срещу Европейския съюз, но по-добро нещо в света няма. Със съвместни усилия можем да оказваме помощ на Афганистан и в същото време да помогнем колкото е възможно по-бързо реадмисията да влезе в сила“.

Удар. 

"Сега":

Печатница за фалшиви евро и банкноти за 3 млн. бяха открити в Пловдив

Фалшиви евро на стойност над три милиона са открити при операция на ГДБОП, съобщи на брифинг ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Арестувани са деветима души в София и Пловдив.
Банкнотите са били засичани в почти всички държави от ЕС от края на миналата година.
Арестуваните в Пловдив, където се е намирала печатницата на престъпната група, са задържани в момент на продажба на банкноти. Фалшивите пари са с номинал 50 и 100 евро, уточни Гешев.
Операцията е започнала през май миналата година, когато в ГДБОП е била получена информация за дейността на групата, каза ръководителят на дирекцията Ивайло Спиридонов. Той уточни, че един от задържаните е бил съден за фалшифициране на пари през 2006 г. в Германия.
В операцията са участвали и представители на Европол. До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения на задържаните.

Прогнози. 

"Дума":

"Маркет линкс" прогнозира оспорван балотаж между Цачева и Радев

Балотаж между кандидата на БСП ген. Румен Радев и кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева прогнозира преди два дни социологическата агенция "Маркет линкс" в проучване, направено по поръчка на бТВ. 

Председателят на парламента се ползва с подкрепата на 19,80% от анкетираните, докато за бившия началник на ВВС ген. Румен Радев биха гласували 14,90%, сочат данните на агенцията, чийто бивш собственик е вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.
Веднага след тях агенцията подрежда националиста Красимир Каракачанов (7,90%), Ивайло Калфин от АБВ (5,40%), издигнатия от РБ Трайчо Трайков (4,50%). Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева пък би получила 3,70%.
Почти 23 на сто от анкетираните не са решили за кого ще гласуват, а около 15 на сто твърдят, че няма да участват във вота.
Лидерът на "Глас народен" Светослав Витков, който се представи изненадващо добре на изборите през 2011 г., и сега може да разчита на 2,70% подкрепа. Експремиерът Пламен Орешарски е одобряван за президент от 1,10% от анкетираните, а емблематичният Митьо Пищова ще получи 0,8%.


Избори. 

"Труд":

Гласуваме с две бюлетини – за президент и за референдума
 
На 6 ноември ще гласуваме с две бюлетини – за президент и за референдума на Слави Трифонов. Бюлетината за общонационалното допитване ще се предоставя на всеки избирател заедно с бюлетината за президентския вот, освен ако гласоподавателят изрично не посочи, че не иска да участва в допитването . Това обясни вчера пред „Труд“ говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
Всеки, който желае, ще може да отбележи дали подкрепя да се въведе задължителното гласуване на изборите и референдумите, както и дали одобрява избирането на народни представители да става с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура. Третият въпрос на референдума е: „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“

"24 Часа":

300 убийци на пътя се разхождат на свобода

Около 300 души всяка година убиват или раняват тежко човек при катастрофи, а само денонощие по-късно вече се разхождат на свобода, съобщава в. "Телеграф". Средно година и половина продължава процесът на доказване на вина, а присъдите са в долната граница, предвидена в закона - 2 г. 122-ма пешеходци са виновни, че са били блъснати на пътя от автомобили. Деветима от тях са загинали при инцидентите, станали в рамките на 16 месеца, а 166 са били тежко ранени. Това съобщават пред изданието полицаи, прокурори и роднини на загиналите. Макар от държавното обвинение да настояват винаги за най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража" при двама или трима убити на пътя, съдът е постановявал "домашен арест", след който виновниците са избягали зад граница.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    22
    22. 9.
    1 -4
    07:56, 6 окт 2016
    Ген.Радев щял да вземе 14.9%....смях голям...Тоя чукундур и за домоуправител няма да го изберат.
Последни новини