„Борислав“ с победа и на втори фронт

„Борислав“ с победа и на втория фронт

Отборът на “Борислав” отстрани тима на “Гигант” в първия кръг от областния етап на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, след като надделя драматично с 3:2 в мача, който се игра на 5 октомври на стадиона в Първомай. Два гола за успеха отбеляза най-младият първомайски играч Валентин Сливов, а веднъж се разписа най-възрастният - Александър Стойчев.


 

Ветеранът Стойчев откри резултата в 14-ата минута, когато засече с глава центриране на Сливов. Три минути по-късно гостите от Съединение изравниха от дузпа. Сашо Стойчев върна жеста на Вальо Сливов в 25-ата минута като го изведе на стрелкова позиция и навършилият пълнолетие преди седмица младок изведе нашите отново напред.

Тимът на “Гигант” отново успя да изравни в 61-ата минута, когато техен нападател се отскубна от първомайската защита, мина покрай вратаря Бончев и отбеляза на празна врата. В 75-ата мин. Илия Длагонски с мощен шут тресна горната греда,

а минута по-късно Сливов се откъсна сам срещу вратата на гостите и бе спънат от последния защитник на “Гигант”, но за всеобщо изумление вместо червен, реферът вдигна само жълт картон на провинилия се играч.

Десетина минути преди края контузия получи Георги Славчев и “Борислав” доигра мача с 10 футболисти на терена. В 84-ата мин. Димитър Даллев нахлу в наказателното поле на противника и бе съборен, но реферът остана безмълвен. И когато всички на стадиона очакваха изпълненията на дузпи да определят крайния победител, в последната минута на мача Валентин Сливов успя да прати топката в мрежата и донесе успеха на “Борислав”.

Победата за първомайци изковаха: Таньо Бончев, Йордан Томов, Николай Ангелов (46 - Георги Славчев) , Апостол Павлов, Георги Неделчев, Илия Янков, Тенчо Тенев (46 - Божидар Чорбанов), Димитър Даллев, Кристиян Николов, Александър Стойчев (46 - Илия Длагонски), Валентин Сливов.

В следващия кръг “Борислав” ще гостува на “Вихър” (Строево), който отстрани “Сокол” (Марково) с 2:1. Мачът ще бъде на 12 октомври от 16 часа в Строево.

В същото време в шампионата на В югоизточна футболна група, „Борислав“ регистрира втора загуба – срещу отбора на Свиленград. В класирането е на 7 позиция с 4 победи и 3 равенства. Първомайци са само на 3 точки от втория - „Загорец“ и на 7 от от водача в групата – ОФК „Карнобат. В събота бориславци ще имат възможност да скъсят дистанцията с първите – предстои тежко домакинство срещу карнобатлий. Мачът ще се играе на градския стадион от 16 часа.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини