Военен самолет падна в Сан Диего

Самолет на американските военновъздушни сили F-18 падна в населен район на град Сан Диего, като причини смъртта на трима души и нарани пилота.

Пожарната в Сан Диего съобщи, че изтребителят е паднал в силно населен район край магистрала номер 805.

Федералните авиационни власти заявиха, че самолетът е паднал в момент, когато се е готвил за кацане в базата Мирамар на корпуса на морската пехота, а пилотът се е катапултирал. Катастрофата е станала на 3.2 км от базата.

Представители на базата са били изпратени в Сан Диего, за да разследват инцидента. От корпуса на морската пехота съобщиха, че самолетът F/A-18D Hornet е бил на тренировъчен полет.

Майор Джери Сандърс и други представители на корпуса са изпратили съболезнованията си до семействата на жертвите, чийто имена не бяха съобщени.

Говорител на авиационните власти съобщи, че изтребителят е паднал в района на University City на СанДиего около 12 часа местно време /22 часа българско време/.

Останки от самолета са били пръснати в целия квартал. Властите призоваха всеки, който открие останки от самолета да не ги докосва, а да съобщи на полицията.

Очевидци казват, че пилотът се е приземил в дърво, недалеч от мястото на катастрофата. Той е бил откаран в болницата Балбоа.

В миналото много хора изразяваха опасенията си от честите полети на военни самолети над гъсто населени райони в Калифорния, където са разположени редица военновъздушни бази.
Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини