Отборът на момичетата от "Атлет" стана шампион при 11-годишните

Изображение 1 от 2

    Отборът на момичетата до 11 години, състезаващи се за КФВС “Атлет” стана шампион на отборното първенство по бадминтон, което се проведе на 1 и 2 октомври в Хасково. За съперници децата имаха 13 отбора от цяла България.

    На корта излязоха: Калояна Налбантова, Цветина Попиванова, Александра Василева, Теодора Христозова, Василена Банялиева, Никол Тончева и Виктория Попова.

    В групата си те най- напред победиха отбор от Разград и на НСА. На полуфинала се наложиха над Гълъбово, а на финала – над Русе.

    Момчетата на „Атлет“ също играха на отборното първенство и се класираха на 5 място. Въпреки, че не са в призовата тройка треньорът Илиян Кръстев ги похвали за отличното представяне. „Играха много мъжки и се бориха със състезатели които са по-големи от тях“. Отборът на момчетата от Първомай беше съставен предимно от 8-9 годишни. Пътят към Финала им беше препречен от отбора на Стара Загора, който впоследствие стана шампион. Христо Костов, и Андрей Нешев бяха най- малките в отбора, а заедно с тях играха Стелян Нешев, Златомир Петков и Васил Атанасов.

    В края на тази седмица предстои отборният шампионат за момичета и момчета до 13 години, който ще се проведе в Оряхово. А след него Първомай ще бъде домакин на балканиадата за деца до 13 години. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини