J, детето продадено по интернет

Съдът на холандския град Зволе постанови белгийското бебе, купено на интернет-търг от местно семейство и известно като J, да беде поставено под времена опека, предаде Reuters.
Момченцето е родено в белгийския град Гент през лятото на 2008 год. Родителите му вече имали едно дете и решили да продадат второто, тъй като не можели да си позволят да отглеждат две.

По данни на белгийската телекомпания VTM, "купувачите" са се изръсили между 5 и 10 хиляди евро. Приемните родители твърдят, че не са купували детето, а само поели разходите по бременността. Биологичната майка вече заяви, че иска да си върне рожбата, според Reuters.

До съд се стигнало по инициатива на холандския съвет за защита на децата, отбелязва BBC News. Организацията изтъква, че холандското семейство е нарушило правилата за осиновяване, като се е опитало да скрие от органите факта на даването. Това, в частност, нарушава правата на детето. Съветът иска детето да бъде дадено на трето семейство, което няма отношение към двете участващи в делото семейства.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини