БСП обвини Борисов в неадекватно поведение по оста Анкара - Берлин

БСП поставиха две искания - изслушване на премиера в парламента исвикване на КСНС по темата за разговорите Турция-ЕС и мястото на България в тези разговори.

Премиерът се оказва куриер и говорител на Ердоган, ядоса се Корнелия Нинова. Турция изнудвала европейската общност и Борисов бил част от този рекет. Соцлидерката настоява за ясна държавна подкрепа.

Страната ни трябва да каже в ЕС дали Турция е сигурна държава според евродепутата Илияна Йотова. Имало много неясноти по разговорите в Берлин според нея. Не можем да приемаме ултиматуми, смята още тя.

Обвиняваме Борисов в неадекватно поведение, заяви Корнелия Нинова. Отпадане на визите за Турция трябвало да се случи, когато са изпълнени  всички критерии. Турция според левицата не приела важни законодателни промени за борба с тероризма, за спазване на човешки права и свобода на медиите.

България трябва да бъде част от всички останали страни според Илияна Йотова, а именно да се спазят всички критерии. Институциите ни пък трябвало да кажат дали Турция е сигурна държава.

Да се представи анализ на службите по темата, искат още червените. Според Ангел Найденов имало две предизвикателства - бежанският поток, който представлявал риск за дестабилизация на страната и другото е, че ЕС не може да намери общо решение на този въпрос. ЕС е отслабен и всяка страна поединично се опитва да реши тези бежанските си проблеми.

Българското правителство и министър-председателят трябва да търсят решение, категоричен е бившият министър на отбраната. Да не се дава превес на турския ултиматум, настоява той. Турция да започне да изпълнява споразумението за реадмисия, настояват още червените.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    запознат
    1 -1
    18:00, 29 авг 2016
    Тези другари мислят ли трезво или правят интриги . Ако Ердоган реши ще ни залее като река с мигранти тогава кои ще ни помогне Меркел или тези двете ще застанат като матросовки ега си и тъпащината
  • 2
    Ми
    Мина
    0 0
    21:46, 29 авг 2016
    Ами предизборно време е ,трябва да се атакува правителството и Борисов за всяка стъпка,която направи.Това го наричам предателство.Защото заради едните избори,които те ще загубят , загърбват реалните опасности,които грозят държавата ни.Те ,които са майстори на декларациите, защо не са излезли официално със становище какво трябва да се направи , за да се защити България , а само отстрани клечат и дебнат какъв кусур да намерят на правителството.Не съм чула и становище на Станишев, или той чака момента на прегръдките и целувките с новия дост. Защо тези от БСП си мислят,че не помним ,Кой с кого управлява ,Кой гласува за ДП , или вярваме,че червени капиталисти са се загрижили за бедния народ.А Корнелия си умира да прилича на Борисов,но то с носене на дънки само не става.Трябва и две каракачанки да си вземе и магнолия да си засади.И пак ще си остане Корнелия
Последни новини