Футболистите се подписвали на 220 лева!?

Немалка част от хората, които Националната агенция за приходи проверява, са добре облечени бизнесмени или публично известни фигури.
Ние обаче сме се съсредоточили към разкриване на укрити доходи и печалби, а не към сензации, произтичащи от това, че ревизираме публична личност". Това казва директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина пред в. "24 часа", цитиран от БГНЕС.
Тази година приоритет на данъчните са именно физическите лица. "От началото на годината селектирахме над 50 000 души, купили скъпи имоти и коли. След проверки продължихме с ревизии на 1800 физически лица, при които разминаването между имущество и доходи е най-сериозно. Но за нас няма значение дали сте политик, артист, музикант, или продавач. Интересува ни дали си плащате данъци и осигуровки", казва още Мургина.
Относно ревизиите на футболисти и футболни клубове директорът на НАП казва, че "тези ревизии са удължени и текат". "Засега мога да кажа, че в хода на производствата установихме сериозни нарушения. Масово, с изключение на няколко клуба, футболистите документално получават заплати от по 220 лв., а демонстрират доста висок стандарт на живот. Случайно намерихме анекси с различно от декларираното възнаграждение", подчертава Мургина. Оказало се, че един от клубовете не е юридическо лице и цялата си дейност отчита като нестопанска. "Има и няколко клуба, които не са ни предоставили документи, защото били взети от предишните им собственици, които не можем да открием или те ни отказват съдействие. Подходът към всички футболни клубове ще е абсолютно еднакъв", казва още Мургина. "Ако погледнем реално, абсурдно е дружества с обороти в милиони да се разплащат в брой", подчертава още шефът на НАП.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини