"Борислав" стартира с победа

Важна победа на старта на шампионата в Югоизточната Трета лига постигна "Борислав", надигравайки с 1:0 гостуващия му "Асеновец". Почти един час от игровото време нашите бяха с числено малцинство на терена, след като капитанът Пейо Батинов получи втори жълт картон в 36-ата минута. Въпреки това първомайските футболисти не дадоха никаква възможност на противника и наложиха волята си с гол на Георги Неделчев в 82-ата минута.

Двубоят започна отлично за нашите. Първомайци взеха нещата в свои ръце и обсадиха противниковата врата. Асеновградчани се бяха окопали в собствената си половина и разчитаха на спорадични контраатаки.

Георги Петров първи имаше възможност да отбележи, но първо не успя да засече центрираната от Шабан Османов топка, а след това сам нахлу в наказателното поле, но стреля над вратата. Шабан Османов също можеше да открие резултата след самостоятелен пробив отляво, но асеновградският вратар отби топката.

В 34-ата минута Георги Петров отново пропиля великолепен шанс. Илиян Марчев се пребори с двама защитници отдясно и центрира ниско по тревата и сантиметри не достигнаха на Петров да засече топката с шпагат.

Две минути по-късно всичко се обърна, след като капитанът Пейо Батинов получи втори жълт картон и напусна терена. Това наруши ритъма на игра в първомайския отбор, но гостите не успяха да застрашат сериозно нашата врата.

След почивката отборът на "Борислав" вдигна оборотите и въпреки численото неравенство натика съперника в наказателното му поле. В 54-ата минута Шаби Османов нахлу отляво в пеналтерията на гостите и стреля покрай плонжиралия вратар, но топката мина на педя от страничната греда.

Играта позагрубя и често футболисти и на двата отбора се озоваваха на земята. При един сблъсък в центъра на терена играещият много силно до момента Османов падна лошо и се наложи да бъде заменен.

С наближаване на края на мача домакините засилваха натиска си. В 77-ата минута пак Георги Петров би, но асеновградският вратар отново спаси. Три минути по-късно пак Петров напредна по десния фланг и хитро върна топката към точката за изпълнение на дузпа, откъдето връхлитащият Динко Митрев стреля над вратата.

В 82-ата минута късметътнай-после споходи "Борислав". След изпълнение на пряк свободен удар отляво топката бе пратена в наказателното поле на гостите, където бе отклонена с глава, удари се в горната греда и връхлитащият Георги Неделчев я посрещна пак с глава и я прати в мрежата - 1-0.

Усетили, че ще загубят мача, асеновградчани погледнаха напред, но откриха възможности за бързи контраатаки на първомайските нападатели. Със скоростта си се понрави младият Валентин Сливов, който изтормози защитниците на "Асеновец", но до нов гол не се стигна.

Първата победа за "Борислав" изковаха: Ферди Мюмюнов, Илиян Марчев, Георги Неделчев, Апостол Павлов, Георги Славчев, Пейо Батинов, Шабан Османов (73. Николай Ангелов), Йордан Томов (46. Александър Стойчев), Георги Петров, Илия Длагонски (63. Валентин Сливов), Динко Митрев.

К.Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Са
    Само "Борислав"
    6 0
    15:00, 16 авг 2016
    Събота 20.08.-18.00 часа "Борислав"-"Верея"- Стара Загора .Да напълним отново стадиона.
  • 2
    Бо
    Бориславец
    5 0
    16:11, 16 авг 2016
    След хубавата игра в първия мач няма как да не напълним стадиона за втория.
Последни новини