13 °C

Пазителите на личните ни данни си правят паркинг за стотици хиляди левове

100 000 лв., без ДДС, възнамерява да плати Комисията за защита на личните данни за направа на паркинг. Това става ясно от обявената “процедура за събиране на оферти с обява”, предаде БГНЕС.

Местоположението на ремонтно-строителните дейности е района около сградата на КЗЛД на бул. “Проф. Цветан Лазаров” 2, под изграждащия се “София Тех Парк”.

“Участникът, избран за Изпълнител следва да извърши разкъртване на асфалтови настилки, разваляне на бетонни бордюри, извозване на строителните отпадъци, асфалтиране и полагане на маркировка”, пише в документацията, която е публикувана на сайта на КЗЛД. За срок от 30 дни, строителят, който бъде избран ще трябва да осигури общо 72 паркоместа.

Право на участие ще имат фирми, които в изминалите пет години са имали поне една изпълнена сходна поръчка, разполагат с минимум 10 работника и имат валидни сертификати ISO 9001: и ISO 14001:. Сред другите изисквания е наличието и на един багер колесен с обем на кофата до 1 куб. метър.

Оферти се събират до 22 август, а изборът на изпълнител ще е на база – цена и качествени показатели, като най-голяма тежест – 60% се пада на “организация на изпълнение на поръчката”, едва 30% е тежестта на “предложената цена” и 10% “срок на изпълнение”. Направата на паркинг ще се финансира от бюджета на КЗЛД.

Пазителите на личните данни тази година са провели три процедури за възлагане на “външни” услуги. Месечно за охрана на сградата на КЗЛД се плащат 3110 лв. За самолетни билети КЗЛД има годишен бюджет от 70 000 лв.

“В Комисията за защита на личните данни се предвижда да се изгради и нова информационна система, което налага да се извърши одит на досега действащите системи и да се направи “бизнес анализ за внедряване” на нова система”, става ясно от третата процедура за възлагане на “външна” услуга от КЗЛД. Под формата на “пазарно консултация”, ръководството на КЗЛД е сключило договор на стойност близо 35 000 лв., с ДДС. В срок от 45 дни, което прави по 777,77 лв. на ден, изпълнителят трябва да извърши “одит на информационните системи на КЗЛД и бизнес анализ за внедряване на информационна система в мрежата й”. Изпълнението на договора трябва да приключи през втората половина на месец август.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини