"Борислав" започна подготовка, целта е утвърждаване

    Отборът на "Борислав" започна подготовка за новия сезон в Югоизточната „В“ група. Старши треньорът Светослав Цольов изведе на терена на градския стадион в Първомай 25 футболисти, с които проведе първата тренировка на тима. Поставената пред него цел е да затвърди мястото на бориславци в групата, но личните му амбиции са по-високи.

    „Първомай има един отбор – каза Цольов – нека да се обединим около неговото утвърждаване. Искам отборът да има стойност и ще се постарая всички да научат за града и „Борислав“. Трябва да отдадем заслуженото на Янчев, който направи първа крачка с влизането на първомайският отбор във „В“ група, следващата беше да останем там. Сега предстои още една – да се утвърдим.“

    Нови имена са Александър Стойчев, втори в голмайсторската листа на Югоизточната "В" група през миналия сезон, отбелязал 23 гола с екипа на "Асеновец", Георги Петров ("Атлетик" Куклен), централен нападател, играл в "А" група с "Пирин" (Гоце Делчев), Динко Митрев, юноша на "Борислав" и "Литекс", доскорошен юношески национал, Митко Хубинов, юноша на "Локомотив" Пд и Цветан Бурдев, юноша на "Спартак" Пд.

    В отбора се завръщат и Добрин Славчев, който през пролетта бе със счупена ръка и Николай Ангелов, играл за "Борислав" през есента на миналия сезон.

    В Подготовката няма да се включат Илия Янков и Васил Колев, който не са в България.

    През следващите дни футболистите ще тренират двуразово. Очаква се към тренировъчния процес да се включат още няколко състезатели, а в процеса на подготовка старши треньорът Цолов ще прецени кои играчи ще останат в отбора за есенния дял от шампионата.

    Първомайските футболисти няма да имат предимство, то ще е за талантливите и за тези, които се раздават на терена и и защитават името на отбора – каза треньорът. Той подчерта, че за постигането на поставените цели са нужни добри футболисти, а от първомайци най-добрите са развили своите качества в други, по-големи школи, какъвто е случаят с Динко Митрев.

    Светослав Цольов призна, че е изправен пред много трудности, но е вдъхновен от публиката и хъса, който се усеща в града да бъде поддържан отбора.

    В края на разговора ни призна, че има фаворит на Евро 2016 и разбираемо това е Германия, тъй като той самият е възпитаник на немската треньорска школа. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      фен
      4 0
      17:52, 28 юни 2016
      Никакво утвърждаване , атакуваме Б група и това е .
    Последни новини