Кои отбори се класираха за осминафиналите на Евро 2016 и кои още чакат

Картината около осминафиналистите на Евро 2016 започна да се изяснява. Дванадесет отбора вече си осигуриха място във фазата на преките елиминации.

Сред най-добрите 16 попаднаха Северна Ирландия и Словакия. Те са трети в групите си, но вече е сигурно, ще са сред четирите най-добри, заели това място в шестте групи.

В изчакване са Турция и Албания, които са трети в своите групи с по три точки, но имат отрицателна голова разлика (по -2 гола, като турците имат предимство, защото са вкарали повече).

Големият успех на Северна Ирландия се оказа това, че съставът допусна само един гол срещу световния шампион Германия. Бундестимът отправи 26 удара, но куп пропуски от чисти позиции и два удара в гредите го лишиха от по-убедителна победа. Вратарят Макгавърн също има основна заслуга, като спаси осем от деветте точни удара на германците.

Днес предстоят мачовете в последните две групи. От тях са се класирали Италия и Унгария, а всеки от другите шест отбора също може да се окаже осминафиналист.

Вече са ясни и два от мачовете в следващата фаза. Допуснатият обрат срещу Хърватия изпрати европейския шампион Испания срещу Италия в със сигурност най-вълнуващия осминафинал. В друга среща ще спорят Швейцария и Полша. Кои се класираха:


Победители в групите: Франция, Уелс, Германия, Хърватия, Италия
Втори в групите: Швейцария, Англия, Полша, Испания
Трети в групите: Словакия, Северна Ирландия
Унгария (все още не е ясно на кое място ще завърши)

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини