Несебърски бос, пуснат в отпуска от затвора да отиде на чалга-клуб, се засече с полицейски шеф. Очите, Пръча и Ники Циганчето

Димитър Желязков-Митьо Очите e конвоиран от Бургаския окръжен затвор до следствения арест във Враца.

Това стана ясно по време на пресконференция в Окръжната прокуратура във Враца, предаде "Фокус".

Очите ще бъде разпитан във връзка с делото на Йордан Тонов-Пръча и групата му, които бяха задържани за трафик на проститутки и разпространение на наркотици. 12 са вече обвиняемите по делото срещу Тонов и неговата група. Снощи е задържан за 72 часа Никола Георгиев, известен като "Ники Циганчето", който до бе обявен за национално издирване.

Нареждането да бъде разпитан и Митьо Очите е на наблюдаващия прокурор и е дадено още в петък. Според зам.-окръжния прокурор на Враца Камелия Трифонова, след като бъде разпитан, най-вероятно Димитър Желязков ще бъде привлечен и като обвиняем по делото срещу Пръча и компания. Тя обаче не уточни каква точно е връзката на Очите с тях.

Междувременно започна тотална проверка в бургаския затвор заради последния скандал с несебърския бос, който беше пуснат в отпуска и отиде на чалга-клуб, където се засече с полицейски шеф. Ревизията е разпоредена от шефа на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" Петър Василев, съобщи в. "Стандарт".

"Издал съм заповед за спешна проверка на действията на шефа на затвора, която трябва да приключи най-късно до една седмица. След това планирам да пристигна лично в Бургас и да дам пресконференция, защото така не може!", заяви Василев. Той не скри раздразнението си от онова, което подчинените му в морския град вършат, и заяви, че категорично се разграничава от тях. Веднага след публикациите в медиите той потърсил обяснение защо Димитър Желязков е бил на ВИП парти.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини