Иван Караславов е с две пълни шестици на матурите (обновена)

10 зрелостници от 12 а клас на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ са получили по две отлични оценки на матурите. За пръв път откакто изпитът се провежда в такъв формат в училището има ученик с две пълни шестици. Иван Караславов е един от 86-те абитуриенти в страната постигнали максимален резултат в тази кампания. Колкото и странно да изглежда, че ученик може да владее перфектно два несъвместими на пръв поглед предмети – математика и български език, Иван е потвърждение на сентенцията, че който владее математиката, владее всичко. Той не веднъж е бил обект на материали в parvomai.net. Присъствал е както с достойно гражданско поведение, така и заради успехи на различни състезания по ИТ.

Той ще уча софтуерно инженерство от септември в Единбург. По изискване на университета са му били необходими две оценки на матурите над 5.95, като втората задължително е трябвало да бъде по математика, заради специалността.

"Затова дадох всичко от себе си - сподели щастливият абитуриент - за да го постигна и след като си проверих отговорите, се надявах на искания резултат, но не съм се очаквал да получа две пълни шестици.. Щастлив съм от получените оценки, защото положих много труд през тези няколко години, и знам, че с труд, постоянство, амбиция и положително мислене успехът е гарантиран".

Останалите 9 отличници са Атанас Узунов, Бояна Бонева, Гергана Коева, Марияна Колева, Момчил Момчилов, Нели Запрянова, Павлина Велева, Светослав Митров, Христо Тодоров Василев.

„Горди сме с тези деца и учителите, които им преподават – каза Таня Сребрева – заместник-директор на училището.

31 са отличните оценки, получени от зрелостниците в училището. Освен пълните шестици на Иван Караславов, има още две по Английски език – на Марияна Колева и Момчил Момчилов.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    ДИОГЕН
    3 0
    23:09, 11 юни 2016
    най–сетне дебърци обикнаха гнилия запад !
    Ура! Сбогом на тъпия комунизъм!
  • 2
    Ди
    ДИОГЕН
    1 -2
    23:20, 11 юни 2016
    По–добре шотландско уиски,отколкото руска водка !
Последни новини