Предизвикателството Windows 7

Операционната система Windows 7 беше във фокуса на технологичната общност през миналата седмица. Microsoft разкри възможностите на своята следваща ОС по време на конференцията Windows Hardware Engineering Conference, като акцентира на това как хардуерните й партньори могат да създадат нови преживявания за потребителите на Windows PC.

Ръководните фактори в Microsoft призоваха хардуеристите да започнат да тестват настоящите си продукти и да създават нови устройства, съобразени с приложния програмен интерфейс (API) на Windows 7.

Част от технологиите, включени в Windows 7, оптимизират начина, по който потребителите взаимодействат с компютъра, управляват устройствата и осъществят достъп през широколентови и безжични връзки.

За да улесни работата с устройства, управлявани от Windows PC, Microsoft е добавила в системата нова характеристика, наречена "Devices and Printers". Функцията позволява на потребителите от едно място да взаимодействат с устройства, да преглеждат файлове и да задават настройки.
Устройствата ще могат да се свързват към РС-то чрез USB, Bluetooth или Wi-Fi интерфейс, с асистенцията на познатите от досегашните версии на Windows помощници (setup wizards).
Друга нова функция, Device Stage, ще улесни потребителите, които искат да се възползват от предимствата на по-напредналите характеристики на устройствата. Така например, Device Stage ще предоставя информация за статуса на мобилни телефони, портативни плейъри, камери и принтери, свързани към Windows 7 PC, и ще изпълнява обичайни задачи в единичен прозорец, настроен от производителя на устройството.

Windows 7 обещава също по-опростен и надежден начин за свързване към интернет чрез безжичен модем. Процесът ще бъде подобен на свързването към всяка друга безжична мрежа и ще се извършва с използване на характеристиката "View Available Networks".

Новата система идва с развити сензорни възможности. Потребителите ще могат да контролират компютъра с докосване на сензорния екран. Менюто Start, Windows Taskbar и Windows Explorer ще позволяват сензорно управление, или както казва Microsoft– те са "touch-ready".
Нещо повече, Windows 7 ще поддържа мултитъч технология, благодарение на която потребителите ще могат с пръсти да увеличават, намаляват и завъртат изображения.

Новата ОС ще управлява както високопроизводителни машини с мултисензорни екрани, така и бюджетни компютри със скромни технически параметри. Сегашната система Vista се оказа неприложима за нетбуците, един бързо развиващ се клас от компютри. Windows 7 обаче е разработвана с отчитане на възможностите на мини лаптопите.

Същевременно Microsoft ще запази висока съвместимост на Windows 7 с хардуера, разработен за Windows Vista. Компанията обяви, че ще защити инвестициите на партньорите си от хардуерния сектор.

Анализаторите на пазара отчитат прогрес на Microsoft с Windows 7. Предизвикателство за компанията обаче ще бъде да посочи основателна причина на крайните потребители и бизнеса да преминат към новата операционна система, предвид проблемите, които Редмънт има с налагането на Vista, коментираха от Jupitermedia.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини