Нов безплатен вестник

На 10 ноември в София ще излезе първият брой на нов безплатен всекидневник - "Градски вестник". Той ще се разпространява от понеделник до петък в 16 страници, с тираж - 100 000 броя. Мотото на вестника е "София - Черно на бяло".

"Това е проект, по който работим от 2 години и половина. Сега имаме възможност да го стартираме и очакваме, че пазарът бързо ще го оцени. Създадохме "Градски вестник", защото вярваме, че и хората, които са спрели да четата или рядко четат всекидневници - имат нужда да бъдат информирани. Ясно, точно, спокойно. И че имат нужда от информация за града, в който живеят", коментира Бисер Боев.

В "Градски вестник" софиянци ще намерят информация за най- важните новини от столицата, България, света и спорта. Ще има специални рубрики, посветени на полезна информация за градската инфраструктура и актуална и пълна справочна информация - културен афиш, телевизия, кино, събития, нов магазини и заведения, нови продукти. В различни дни от седмицата на страницата на вестника ще гостуват известни колумнисти, сред които и кмета Бойко Борисов.

"Градски вестник" ще се създава така, че да бъде полезен за софиянци", казва Димитрана Алексанрова, главен редактор на изданието. "Искаме да създадем вестник на гражданската журналистика, в който читателят е съавтор. "Градски вестник" всеки ден ще търси и публикува мненията на софиянци по най-важните теми, ще им дава място, за да разкажат проблемите си, и ще се стреми да им помогне да ги разрешат, като изисква отговор и действие от властта."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини