Древен Рим в 3D-вариант

Ново високотехнологична програма в Рим ще помага на туристите да си обяснят по-подробно значението на руините, които разглеждат, съобщава Ройтерс. Триизмерното шоу ще представя живота на плебеите и гладиаторите в древен Рим.

"3D Rewind Rome" – смесица от Холивудска анимация и технологии, използвани в компютърните игри – ще връща туристите обратно в 310 г., при властването на Император Максенций. 30 минутният тур ще срещне посетителите с над 60,000 виртуални персонажа от древността, ще им даде възможност да погледат весталки, дебат в Сената и да се разходят из плебейския квартал Субура.

Ефектите ще са най-драматични при гладиаторските сцени в Колизеума. Бойците са създадени с помощта на технологията "motion capture". Тя използва сензори, закрепени за живи хора, за да пресъздаде възможно най-точно движенията им. Кулминацията са виковете на тълпата към Императора, който може да помилва или да убие победения гладиатор с палец нагоре или надолу. Публиката ще може да се потопи изцяло в живота на древен Рим, все едно наистина са били там, казват от Virtuality – една от компаниите, занимаващи се с проекта.
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини