Излагат картини на Пикасо в София

Картини на гениалния испански художник и скулптор Пабло Пикасо (Pablo Picasso) ще гостуват в София. Изложбата "Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо" ще отвори врати за българска публика в средата на декември в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

Засега не е уточнено точно кои картини на Пикасо ще бъдат представени пред българска публика, тъй като преговорите с чуждестранните музеи, съхраняващи творбите на легендарния творец, все още са в ход.

"Все още чакаме потвърждение за някои от картините на Пикасо", съобщиха организаторите от "Барух енд Партнърс", цитирани от Avtora.com. "Експозицията ще стане реалност след 15 декември", допълниха инициаторите на културното събитие.

Изложбата на един от най-влиятелните художници на 20-ти век и създател на кубизма ще бъде съпътствана от множество интерактивни събития като дискусии, лекции, филмови прожекции и други. Домакин на културните прояви ще бъде Испанският културен институт "Сервантес".

Предстоящото културно събитие не е първата експозиция на художник от подобна величина в София. В периода 12 януари - 25 март 2007 г. в Софийска градска галерия гостува експозицията "Леонардо да Винчи - учен и изобретател", която включваше близо 150 експоната на именития италианец.

Източник: news24.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини