Mini Crossman Concept

Mini избра автомобилното изложение в Париж, за да представи своя Crossover Concept – леко замаскирана версия на това, което би трябвало да представлява бъдещият Crossman. Очаква се моделът да споделя някои части с BMW X1 и да влезе в производство след малко повече от година като представител на моделната 2011 година.

Въпреки видната принадлежност към семейството на Mini, Crossman реално ще има своя уникална платформа. Новата архитектура е била нужна, за да може бъдещият модел да има задвижване на четирите колела, както и малко по-висок клиренс. Както бе отбелязано, основното шаси и повечето компоненти са заимствани от BMW X1, въпреки че моделите няма да бъдат визуално сходни.

В сравнение със стандартния Cooper, Crossman ще бъде с 3 инча по-висок, а дължината му ще бъде малко повече от четири метра. Всъщност със своите параметри реално кросоувърът ще бъде по-голям във всяко отношение спрямо кое да е предишно серийно Mini. Мощността ще идва от същите двигатели в Cooper и Cooper S.

Предишен материал: Досега не е било споменавано много за бъдещия кросоувър модел на Mini, откакто независимият производител Mana Steyr потвърди миналия октомври, че ще сглобява новата кола. Сега почти година по-късно и само няколко седмици преди автомобилното изложение в Париж Mini представят официални компютърни графики на бъдещия прототип.

Тепърва предстои Mini да дадат име на модела, като засега го наричат само Crossover Concept/ Според предишни спекулации обаче се чуваше за името Crossman в унисон с тенденцията всички модели на компанията да започват със С. Кросоувърът ще бъде четвъртият вариант на модела, след като вече го има класическият двуврат модел, както и кабриолетът и моделът с удължената база Clubman. Прототипът ще бъдепо-дълъг от 4 метра и ще бъде със задвижване на четирите колела. Всъщност с оглед на размерите му това ще бъде най-голямото Mini досега.

Crossover Concept притежава четири врати, но поради начина си на отваряне те са асиметрични. От страната на водача предната врата е нормална, докато задната се плъзга като при миниван. От другата страна и двете врати са напълно конвенционални.всеки пътник също получава своята индивидуална седалка – една характеристика, която допринася за драматичния дизайн, но може и да не остане в серийния модел.

Други уникални черти са липсата на В-колона от страната на водача, както и прозорците без рамки. Покривът междувременно притежава сгъваемо покривало, което преминава по дължината на целия покрив. Същевременно има и отличен багажник на покрива, който може да бъде ползван за ски, велосипеди, багаж и други. Задната врата се отваря на една страна и също няма рамка на стъклото. Задницата като цяло е ниска, което спомага за товаренето и разтоварването.



Отвътре пък има централна „релса" по протежение на кабината, в която има серия малки местенца, в които пътниците отпред и отзад могат да държат свои вещи. Системата даже може да бъде ползвана за подаване на храна и напитки напред и назад. На централното табло има нов триизмерноизглеждащ инструмент. Този многофункционален дисплей контролира всички системи за развлечение, телекомуникация и навигация. Същевременно пръстенът около самата система реално представлява скоростомер.

Същият този централен глобус може да бъде разделен и на две полукълба – едното за водача, а другото за пътника. Това ще позволи на пътника отпред да сърфира из интернет, докато водачът може да продължи да следи инструментите.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини