Златен медал от Международен фестивал за певици от с. Калугерово

От Ана Зидарова
Симeоновград

Със златен медал се завърнаха певиците от Фолклорната група към читалище "Искра" с. Калугерово от Международния фолклорен фестивал, провел се на 6 септември в гр. Неделино. При много голяма конкуренция и интерес от различни страни и култури, певиците успяха да грабнат вниманието на международното жури и да завоюват златния медал, за разлика от 2006 година, когато те бяха оценени със сребърен медал.
Една седмица по-рано те спечелиха първото място и парична награда от 100лв. на фестивал в Добричко. А с доброто си представяне на фестивала "Богородична стъпка" на Старозагорска сцена те успяха да си спечелят и участие догодина във фестивал в гр. Копривщица.
Кметът на селото Недялка Симеонова не скрива голямото си задоволство от отличното представяне на певиците, въпреки натоварения им ден през лятото при подготовката за откриването на храма в селото. "Благодарна съм на всички жени от певческата група, които въпреки своите задължения на майки и съпруги, успяха едновременно с подготовката за откриването на храма и да продължат своите репетиции. И това даде отличните резултати и спечелването на златен медал от голям форум! Благодаря и на всички жители на селото за упорития труд и всеотдайност за времето, което отделиха за направата и освещаването на нашия божи храм. Надявам се, че занапред нашето китно селце ще оцелява, ще се разхубавява и ще пребъде във времето. На всички желая здраве, успехи и нека хубавите моменти вървят ръка за ръка с нас и нашето ежедневие!"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини