Фламенко принцесата Естреа Моренте идва у нас

Джаzz + представя за първи път в София - "фламенко принцесата на ХХІ в" Естрея Моренте
4 октомври, зала 1 на НДК, 19:30 ч.

Естрея Моренте е най-обещаващата фламенко певица от новото поколение млади артисти. Испанският режисьор Фернандо Труеба предрича, че "тя ще бъде принцесата на ХХІ в." Вдъхновена не само от фламенко изкуството, но и от великата певица Ла Ниня де лос пейнес, възпята от големия поет Фредерико Гарсия Лорка, Естрея принадлежи към неокласическата фламенко генерация. Тя е позната на българската публика с изпълнението си на фламенкизираното танго "Volver" от едноименния филм на Педро Алмодовар, както и от участието си във филмите на Карлос Саура – "Iberia" и "Bunuel y la mesa del rey Solomon". А в страната си и в испаноезичния свят Естрея е истинска звезда, както подсказва и името й(от исп. estrella – звезда). Естрея Моренте произхожда от стара фламенко династия. Дъщеря е на великия певец Енрике Моренте и на танцьорката Аурора Карбонел – Ла Пелота.

Това лято певицата е на турне с един специален проект, по който тя работи заедно с фадо изпълнителката Дулсе Понтеш. Проектът е наречен Дулсе-Естрея и представя немислимото смесване на два традиционни жанра - фадо и фламенко, каквото само две големи артистични фигури като Дулсе Понтеш и Естрея Моренте могат да сътворят.

Естрея Моренте ще гостува на българска сцена на 4 октомври. Концертът се организира от Джаzz + в сътрудничество с Испанското посолство в София. Билети за концерта може да намерите в Дюкян Меломан, в билетния център на НДК, супермаркети Пикадили, книжарница Сиела-Книгомания в Mall of Sofia
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини