Предсрочни избори? Предстои да видим другата седмица

"Преговорите между представителите на трите партии от управляващата коалиция стартират днес, защото партиите трябваше да определят своите работни групи по всички въпроси". Това каза министър-председателят Сергей Станишев на пресконференция в Министерския съвет.

"Преговорите ще отнемат няколко дни, като това зависи от конструктивизма на трите партии в управляващата коалиция след тези търкания, които се появиха", добави той.

"Срещи между представителите на Тройната коалиция има постоянно", каза още той.

В отговор на въпрос премиерът отбеляза, че сегашното състояние на МВР не помага за свършването на конкретната работа.

"Моята позиция е, че каквото трябва да се прави, ще се прави до Великден, за да има достатъчно стабилност и доверие в МВР. Има достатъчно много работа да се свърши в оставащия период до доклада на ЕК", каза Станишев.

На въпрос доколко сериозни са намеренията на БСП да върви към предсрочни избори Сергей Станишев заяви:

"Чувам различни интерпретации и заявления от различни политически сили по отношение на евентуални предсрочни избори при липса на парламентарна подкрепа.

Разбира се, ако няма достатъчна подкрепа в парламента за едно правителство и една политика, се отива към предсрочни избори, но това предстои да видим другата седмица".

Припомняме, че на 11-ти април кабинетът на Сергей Станишев мина успешно петият вот на недоверие. По време на гласуването обаче депутатите от ПГ на НДСВ се въздържаха. Два дни преди това лидерът на НДСВ не участва в срещата на Съвета на коалицията.

На 13-ти април министърът на вътрешните работи Румен Петков подаде оставка, която премиерът прие веднага.

Румен Петков обаче участва в работната група, която ще води преговорите за промени в кабинета от името на БСП, редом с Ивелин Николов и Евгени Узунов.

Участниците в консултациите от страна на НДСВ и ДПС все още не са известни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини