Френски кораб пленен от пирати

Френските военни следят неотклонно луксозният кораб пленен от пирати във водите на Сомалия, като се надяват да избегнат насилието при спасяването на 30 членният екипаж, съобщи Associated Press.


Дългият 288 фута "Le Ponant" бил щурмуван в петък, след като се връщал от Сейшелските о-ви в Индийския океан без пътници.


Френският премиер след ситуацията със заложниците минута по минута."Наш приоритет в момента е да защитим живота на хората", каза той. "Всички канали са отворени за разговор и се опитваме да решим този проблем без да използваме сила".


Луксозният кораб има 4 палуби, 2 ресторанта, големи фоайета за отмора и може да побере 64 пасажера. Следващият курс на "Le Ponant" е от Александрия, Египет до Валета, Малта и струва 3, 465 долара.


През 2007 година във водите на Сомалия от пирати са заловени поне две дузини кораби. Дания плати откуп през миналия август,за да спаси товарен кораб, който бе отвлечен от сомалийски пирати.Американски военни ръководят международни патрули в региона, които да осигурят спокойствие, но за сега без особен успех.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини