Sony Ericsson: нова структура от модели

Sony Ericsson смятат занапред да променят драстично системата си на обозначаване на произвежданите от тях устройства. Както вече знаете, неотдавна Sony Ericsson анонсираха няколко нови серии мобилни телефони – те станаха първите, които вече носят названия според новата номенклатура. Ще се опитаме да я разясним накратко.

По-долу е показана схема, илюстрираща системата на определяне на названията на всички бъдещи модели на Sony Ericsson. На нея е показано какво означава индексът на смартфона Sony Ericsson G900. G (първата вертикална колона), означава серията телефони, в конкретния случай Generation Web, първата цифра (9) е класът на апарата; колкото по-голяма е тази цифра, толкова по-високотехнологично и многофункционално е устройството. Първото 0 на G900 е версията на телефона, като наследниците му ще бъдат с цифри 1, 2, 3 и така нататък. Последната цифра обозначава форм-фактора. Моноблоковете са с цифри 0, 1 и 2, слайдерите – 3, 4 и 5, флиповете – 6, 7 и 8, а 9 е запазено за други (нестандартни) форм-фактори.

Също така трябва да отбележим, че занапред в названията на новите модели няма да фигурира буквата i (International), съответстваща на региона на продажби.

Известно е, че серията смартфони XPERIA ще се състои от апарати от по-висок клас в сравнение с G-Series. Паралелно със серията камерофони Cyber-shot (C-Series) ще се продават телефони от серията Snapshot (S-Series). В нея ще влизат стилни камерофони, които обаче по функционалност ще отстъпват на моделите от серията Cyber-shot. Музикалните телефони на Sony Ericsson остават в серията Walkman (W-Series), като се добавя и серия Radio (R-Series).

Няколко примера на разшифроване на индексите на неотдавна анонсираните устройства на Sony Ericsson:

C902 – Cyber-shot, High-End клас, без наследници, моноблок
G700 – Generation Web, Mid-Range клас, без наследници, моноблок
R306 – Radio, Low-End клас, без наследници, флип
Бъдещите наследници на R306 например ще носят индекси R316, R326, R336 и така нататък.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини