Porsche 911 Turbo Cabrio от SpeedART

Германските тунингисти от SpeedART модифицираха кабриолета на 911. Точното му наименование е Porsche BTR-XL 911 Turbo Cabrio, като BTR-XL е акроним от „Bi-Turbo Racer - Extra Large".

Максималната мощност на кабриото е над 600 к.с., а въртящият момент - 800 Nm, благодарение на модифицираните турбини VTG и добавената спортна изпускателна система с нови колектори, завършваща с черни накрайници на ауспусите.
Според SpeedART ускорението на BTR-XL от 0 до 100 км/ч става за 3,4 секунди, а максималната скорост е около 325 км/ч със стандратната трансмисия.

За да се осигури контрол над колата при скорости над 300 км/ч, инженерите от SpeedART са сменили предната броня, която има по-добра аеродинамика благодарение на специален спойлер и по-големи въздухозаборници за по-ефикасно обдухване на радиаторите.

Добавени са и аеродинамични странични прагове, заден дифузьор, саморегулируем заден спойлер и карбонови странични огледала, боядисани в спортно червено.

Други промени има и по окачването, като сега то е регулируемо, спирачните апарати са 6-бутални отпред, а отзад - 4-бутални.
Дисковете са с диаметър 380 мм.

Интериорът също е променен, като са добавени специални карбонови елементи, нов спортен волан, а на специалните стелки и праговете е гравирано логото на SpeedART.

Източник: auto-press.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини