БЗНС подкрепи протест на млекопроизводителите

БЗНС-Народен съюз подкрепя справедливите искания на българските фермери - млекопроизводители и настоява правителството на тройната коалиция да реагира адекватно и бързо на създалата се ситуация като отпусне спешно необходимите средства за оцеляването на животновъдния отрасъл, съобщиха от пресцентъра на партията.

По повод националния протест на млекопроизводителите, БЗНС-НС е свикал спешно заседание на Постоянното присъствие. Липсата на целенасочена държавна политика в областта на животновъдството води до трайно свиване на производството, неконкурентноспособност на българските фермери - млекопроизводители и превръща България от нетен износител на селскостопанска продукция във вносител на такава, се подчертава в декларация на БЗНС.

Втората година от европейското ни членство е на път да се окаже фатална за голяма част от животновъдите. Високите цени на фуража и ниските млечни квоти, договорени още от предходното правителство, са предпоставка за унищожаването на целия отрасъл.

От партията са категорични, че ликвидирането на животните и фалитът на българските животновъди ще се отрази пагубно и върху усвояването на средствата от европейските фондове.

С безотговорното си отношение към проблемите на млекопроизводителите управляващите демонстрират игнориране на едни сектори за сметка на други, към които приоритетно се насочват финансовите ресурси на общността.

БЗНС-НС призовава правителството на "европейската интеграция, социалната отговорност и икономическия растеж" да изпълнява адекватно своите задължения, да покаже европейско поведение и да се държи национално отговорно в интерес на гражданите на България.

БЗНС-НС призовава българската общественост да подкрепи справедливите искания на фермерите-млекопроизводители, се заключава в документа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини