Забраниха 600 китайски производители на играчки

Повече от 600 китайски предприятия, произвеждащи играчки, са лишени от правото на износ. Те не преминаха през сериозните проверки по отношение на качеството на продукцията, съобщава агенция агенция Новости.

Решението за проверката и пререгистрацията на тези предприятия бе извършена след общонационална кампанияза борба с нискокачественото производство и особено срещу играчките, които могат да бъдат и опасни за здравето на децата.

Решението за забрана за износ и отказ за пререгистрация е обявено от заместник-директора на Главно управление на техническия контрол на качеството на производството и е официално решение, следствие на засилените мерки в последните месеци в Китай.

Миналата година след като възникна напрежение между САЩ и Китай заради внос на некачествени детски играчки, китайските власти организираха инспекции в провинциите Гуандун, Бехей, Чжецзян и град Ухан, които са основни центрове за производство на играчки.

Проверката потвърди, че всички производители са получили по-рано лиценз за производство на играчки.

Припомняме, от страна на Европейския съюз еврокомисар Меглена Кунева още в началото на мандата си посочи като приоритетна целта да се намали вносът на ниско и некачествени стоки в съюза. Като особен случай тя определи тогава китайските играчки и подчерта, че акцент ще бъде поставен специално върху този внос и производство.
Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини