Нарекоха Мохамед "педофил"

Политичката Сузане Винтер от Австрийската Партия на Свободата (АПС) нарече основателя на ислямската религия "педофил".

Със скандалните си изявления Винтер провокира бурни реакции от страна на другите австрийски политически партии и даде начало на емоционален обществен дебат.

Кандидатката на АПС за кмет на втория по големина австрийски град Грац заяви, че според схващанията на днешния ден, Мохамед би бил квалифициран като „педофил".

Това тя каза във връзка с добре известния исторически факт, че пророкът сключва брак с 6-годишното момиче Айша, когато самият той е на 50.

В допълнение, австрийската политичка оприличи Мохамед на пълководец, който е написал Корана по време на своите „епилептични пристъпи".

В интервю пред австрийския ежедневник "Österreich" Винтер не само, че не отрече думите си, но дори обясни, че сексуалното издевателство над деца е „широко разпространено" сред мюсюлманските мъже.

Същевременно тя предупреди, че Грац е изправен пред едно „мюсюлманско емигрантско цунами". След 20-30 години половината от населението на Австрия ще е с ислямски произход, каза тя.

Различни движения против расизма и останалите австрийски партии реагираха шокирано на нейните думи. Сдружението за гражданска отговорност против расизма „ZARA" обмисля дали да не подаде жалба срещу Винтер за подстрекателство на расова омраза и за обиди на религиозна основа.

Представител на управляващата Австрийска социалдемократична партия заяви, че от думите на Винтер на човек можел „да му се обърне стомахът" .

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини