ГЕРБ разчита на Симеон за предсрочни избори

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов настоя в студиото на Новата телевизия, че са необходими промени в изборното законодателство.

Цветанов посочи, че чрез единствения си депутат в Народното събрание Лъчезар Иванов ГЕРБ могат да се явят вносители на законодателните промени и биха го направили след разговори с останалата опозиция.
Промени са необходими и това личи включително и от факта, че все по-малко реална подкрепа имат партиите в обществото.

Цветанов покани лично лидера на СДС Георги Юруков за такива и посочи, че опозицията трябва да обедини усилията си.

В страната вече има нарушено парламентарно представителство. Има сериозно нарастване на социалното напрежение, по думите на Цветанов. "Не искам да изброявам всички сфери, в които става това", каза той и повтори, че вече е належаща ситуацията за предсрочни избори.

Управлението на България е изцяло неефективно и в самата тройна коалиция има изключително сериозно напрежение, каза председателят. По думите му всяко едно решение в колаицията и съответно в управлението на държавата се взима с изключително голямо напрежение.

„В момента Симеон Сакскобургготски има реален шанс да влезе в историята като подкрепи една промяна в управлението", допълни Цветанов.

Лидерът на СДС Георги Юруков, също гост в студиото, посочи, че промяна в управлението би могла да бъде осъществена само ако се съберат 121 депутата и ако обществото събере необходимата смелост и енергия, както това стана преди 10 години. Като цяло обаче Юруков не беше оптимист, че това ще се случи.

Лидерът на СДС прие поканата на Цветанов за разговори "по реални проблеми" и посочи, че СДС е поело твърдо курс към участие в следващото управление.

Юруков посочи, че при едни парламентарни избори може да се очаква партията му да спечели 18-19 депутатски места.
Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини