Американски идиот 2007

Читателите на "Вашингтон поуст" гласуваха за потенциалните идиоти на 2007 г. Списъкът е съставен от журналиста Емил Щайнер, а читателите са имали възможност да предложат и след това да гласуват за идиотите на годината.

Бившият съдия Рой Л. Пиърсън е на първо място. Той съди ателие за химическо чистене и поиска то да му плати 54 милиона долара обезщетение за изгубените му панталони.

След това Пиърсън отказа извънсъдебно споразумение за 12 000 долара. Стигна се до Върховния съд във Вашингтон, където, описвайки колко важни са били за него тези панталони, той драматично се разплака.

Нещастният Пиърсън изгуби две години и много средства за делото си срещу двамата корейци, собственици на химическото чистене. Макар че обществеността му се смееше, Пиърсън отиде до края – той изгуби делото, достойнството и работата си.

Мат Уилкинсън от Портланд е на второ място. Той по странен начин се опита да впечатли едно момиче. Уилкинсън изпил цяла опаковка бири, а след това сложил в устата си змия, дълга десет сантиметра. Макар че не впечатлил момичето, той успял да направи това с читателите на „Вашингтон поуст", които му присъдиха второто място.

Бронзовият медал отиде при полската политичка Ева Совинска, която вероятно до края на живота си ще остане известна с предприетото от нея разследване под надслов „Рекламира ли Тинки Уинки хомосексуалния начин на живот?".

Това, което направило впечатление на Совинска било, че Тинки Уинки носи дамска чанта. След няколко дни присмех от страна на обществеността тя трябваше да прекрати разследването.

На четвърто място се оказа щатът Илинойс, който издаде разрешително за носене на оръжие на 10-месечното бебе Буб Лудвиг.

Бащата Хауърд Лудвиг официално поискал разрешително за оръжие, след като дядото подарил на Буб семейния пистолет. Бащата Лудвиг казва, че не е очаквал властите да отговорят положително на неговото искане, но попълнил всички формуляри и платил 5 долара.

Така получил разрешително за сина си. На разрешителното е поставена и снимката на все още беззъбия Буб.

На петото място е класирана библиотека от Уестчестър Каунти, откъдето поискали от Елизабет Шапър да плати дълг от 50 цента за това, че майка й закъсняла с връщането на една книга. Жената останала втрещена, тъй като майка й била починала наскоро.

„Казах на служителя, че може би не ме е чул добре и че майка ми е починала неотдавна. Иначе смятам, тя щеше да върне книгата навреме", казва Шапър.

Служителят на библиотеката обаче не се отказал и отново й поскал глобата от 50 цента.

Следващи в класацията е прокурорът Пол Хъмфри от Дейн Каунти в Уисконсин. Той държал 18-годишния Кенет Бел в ареста един месец, макар че най-малко четири пъти му било изпратено потвърждение, че не това е човекът.

Последен в списъка е политикът от Флорида Боб Алън. Той даде най-смешното оправдание по отправените му обвинения, че е платил за хомосексуални услуги в обществена тоалетна.

Пред полицията политикът казал, че е направил това от страх, тъй като бил заобиколен от негри и затова дал на цивилен полицай 20 долара за орален секс. Алън подаде оставка, след като вината му беше доказана.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини