Закон лишава секс маниаците от интернет

Условно осъдените за сексуални престъпления в щата Ню Джърси няма да могат да ползват компютри и достъп до интернет, по силата на новоприет закон. На първо място, мярката ще бъде полезна на самите осъдени, тъй като намалява риска от повторно извършване на престъпления, коментира сенаторът Джон Гирженти, цитиран от arstechnica.com.
Отнемането на достъпа до мрежата може да се прилага и за лица, които не са извършвали сексуални престъпления чрез използване на компютър и интернет.
За осъдените на по-лек режим законът предвижда инсталиране на софтуерни и хардуерни средства на компютрите им. Чрез тях властта в Ню Джърси ще следи поведението на престъпниците. За да ползват интернет, условно осъдените ще трябва да искат специално разрешение.
Новият закон е част от поредица от мерки на администрацията в Ню Джърси за защита на гражданите от неблагонадеждни лица. По-рано местните власти откриха онлайн база данни, в която всеки може да получи информация за лицата, осъдени за сексуални престъпления.
"Надяваме се, че законът ще помогне на много родители да спят спокойно", коментира действащият губернатор на Ню Джърси Ричард Коди.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини