Венета Кичукова стана "Учител на годината", номинирана от учениците си с кратък филм

    Венета Кичукова- старши учител по икономически дисциплини в ПГСС „Васил Левски“ получи наградата на фондация „Кузманов“ „Учител на годината“ в категорията учители, номинирани от ученици с впечатляващо 30-минутно видео.

    Мисията на Фондация "КУЗМАНОВ" е чрез директен или индиректен подход и застъпническа дейност да работи за качествено образование в България, развитие на спорта и туризма в свободното време за по-здравословен начин на живот, социалното включване на уязвими групи в различни аспекти на обществения живот, както и повишаване на капацитета и конкурентоспособността на младежите. Фондацията раздава наградите си за шеста поредна година. За пръв път през 2016-та номинирани са били 352 учители, което е три пъти повече от предишната година. Предложенията са правени и разделени в 4 категории: от учители, от родители, от ученици и за учители с цялостен принос.

    Номинацията на Венета Кичукова е направена от класа, на който тя е ръководител - XII а. На практика Кичукова би могла да се състезава за „Учител на годината“ не само  на като предложение на учениците, но и от учителите и от родителите. Защото клипа, придружаващ документацията представлява  букет от похвални думи от бивши и настоящи ученици, които Кичукова е стимулирала да участват в национални състезания. След тях се включват колегите ѝ, между които и един неин възпитаник. Думата е дадена на родител и на кмета на общината. Всеки един от тях е категоричен, че Венета Кичукова заслужава да носи званието „Учител на годината“. Краткият филм е направен с много ентусиазъм и с много добри чувства и макар да не е професионално сглобен, с лошо качество на звука и картината, от него да отсъства самата Венета Кичукова, той е достатъчно убедителен и с основен принос за наградата ѝ.

    „Много съм щастлива – заяви Венета Кичукова – защото не само бяха забелязани учителите от малките населени места, но и защото за пръв път сред всичките около 100 ученически номинации спечели учител от професионалните дисциплини.“ Не по-малко тя е горда и от факта, че учениците ѝ са се постарали да направят предложението си за званието „Учител на годината“  така впечатляващо.

    Ден преди церемонията на Фондация „Кузманов“, Венета Кичукова беше поканена от Президента на България на коктейл по случай 24 май. Тя и колегите ѝ Минко Павлов и Нели Томаатанасова получиха тази привилегия заради номинациите им в конкурса „Учител на годината“ на СБУ. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини