Васил Налбантов - порицан. Напусна системата

Без сериозни нарушения приключва проверката спрямо бившия вече шеф на РУП - Първомай Васил Налбантов. Преди почти 8 месеца той беше показно арестуван заедно със заместника му и още няколко негови колеги от първомайското управление и началникът на асеновградските полицаи.

Така и не стана ясно какви са техните нарушения, въпреки че според окръжният прокурор Румен Попов и вътрешния министър Румяна Бъчварова има пристъпване на закона и текат досъдебни производства. По неофициална информация, 7 месеца след като бяха освободени от ареста те не са викани на разпит.

Така обвиненията, че Налбантов се е държал като феодал, че не само не изпълнява задълженията си, но всява страх в местното населени и е допуснал свободия в управляваното от него ведомство,остават неогласени... или недоказани.

За сега е известно, че Васил Налбантов е наказан с порицание, след което му е предложен пост в друго населено място, което той е отказал. Заради започналото срещу него досъдебно производство, му е  бил отнет достъпът до класифицирана информация.

Арестите, извършени показно през септември сега са сякаш забравени. Срокът на наказанието за Налбантов е 1 година. Той е подал рапорт и вече е освободен от системата на МВР. Колегата му Димчо Темелков – ек шеф на РУП – Асеновград пък стана заместник – кмет.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини