Учителка и ученичка с награди от "Песенна палитра"

    Второ място във възрастовата група 16-19 години завоюва Атанаска Тенева на конкурса „Песенна палитра“, проведен в Карлово.

    За професионализъм грамота беше връчена и на преподавателката по музика Миглена Стоева, която помогна за представянето на Атанаска.

    В страхотна конкуренция, между 200 участници, първомайското момиче се представи с песента „До мен“ на Мина Петкова  и Don't rain on my parade, изпълнявана от Барбара Стрейзънд. Каза, че сама е избирала песните си, като се е съобразила с регламента - едната да е на български език. Визията ѝ беше различна от тази, с която сме свикнали да я виждаме и съобразена с втората песен. Сигурна съм, че спечелих журито и публиката с английската песен – сподели Нани. А изпълнението ѝ беше оценено от професионално жури с редседател Хайгашод Агасян.

    След конкурса Атанаска разказа, че не се е чувствала особено уверена, защото не е чувала добре инструментала по време на изпълнението си, но се успокоявала с факта, че всички се явяват при равни условия. Въпреки това, преживяването е било уникално. „А докато чаках решението на журито си мислех, че има страшно много талантливи хора на моята възраст – сподели тя – а след това се почувствах още по-горда, защото съм между най-добрите.“

    Конкурсът в Карлово се организира за втори път е по инициатива на учителката по музика Анита Илиева и се организира от читалище „Васил Левски“ и СОУ „Васил Левски“

    Конкурсът “Песенна палитра” е за индивидуални изпълнители на популярна песен и дава възможност за изява на вокалните и артистични способности на децата от страната.

    Представянето  на Атанаска Тенева не свършва до тук – предстои ѝ състезание в Девин, но този път вместо на сцена, тя ще се изявява като графичен дизайнер.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини