Пеевски: Борисов да погледне какво вижда в огледалото

Това е тема, която въобще не ме интересува, аз по слухове не работя, заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, чието име бе свързано със спрения търг за АМ "Хемус". Така той коментира думите на Бойко Борисов, че е разпоредил спиране на процедурата заради "витаещи съмнения", че първоначалното избраните да строят ЛОТ 1 и 2  фирми са свързани с него и шефа на "Лукойл"-България Валентин Златев.

След настояване на журналисти все пак да коментира действията на 
Борисов, Пеевски каза лаконично:

"Премиерът е хубаво сега да се погледне в огледалото и да види дали не вижда кръга "Прокопиев" и кръга „Капитал” в него".

Депутатът от ДПС не за първи път атакува тази медийна група. Аналогията с огледалото пък идва сред реплика на медийния съветник на Борисов Севдалина Арнаудова по повод скандала около посещението му Лондон, когато бе попитан от българка дали не вижда в огледалото Пеевски.  "Какво виждат в огледалото собствениците на bTV и Нова след среща с Пеевски?", отвърна Арнаудова. 

Вчера Златев също категорично отрече  да има каквото и да било отношение към фирмите, спечелили тръжната процедура за магистралата. 

Пеевски коментира и изнесената от турски медии информация за забрана с  Ахмед Доган да влизат в Турция.

"Аз не съм виждал още забраната, ако знаете нещо, ми кажете. Вие си правете сами изводите. Питайте други колеги, които бяха част от нас”, каза депутатът от ДПС, очевидно намеквайки за Лютви Местан и отцепилите се с него в новата партия ДОСТ.   

След съобщенията за забраната Пеевски коментира, че ако тя е факт, това показва, че позицията на Доган (в конфликта между Турция и Русия - б.р.) е била правилна и е постигнала целта си - защита на българските интереси. 

От Анкара вече заявиха, че няма да потвърждават информацията официално, защото не са длъжни.  
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини