35 елени и кошути без документи открити в двора на кмета Ценко Чоков

Стадо благородни елени и кошути са открити вчера в стопански двор в село Галиче, собственост на кмета Ценко Чоков, съобщиха от врачанската полиция. Животните са намерени при специализираната полицейска проверка в града, която беше разпоредена от главния секретар на МВР преди два дни. 

При съвместната проверка на служители на Районното управление на МВР в Бяла Слатина, Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Берковица и териториалното звено на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не са представени документи за произход на стадото от 35 животни, както и за ветеринарен контрол. 

Съставени са констативни протоколи от служителите на РДГ и БАБХ, които продължават работата по случая. 

Полицейската проверка срещу 57-годишния Ценко Чоков, който управлява селото вече пети мандат и не за първи път името му е свързано със скандали, беше разпоредена, след като главният прокурор Сотир Цацаров нареди да се провери цялостната дейност на кметството. За целта в селото бяха изпратени прокурори.

Един от прокурорите обаче - Веселин Вътов, се оказа баща на Павел Вътов, който е приятел на един от синовете на Чоков - Мартин. Именно той е свидетел в полза на Вътов-младши по дело, което води, съобщи bTV след свое разследване. Магистратът заяви, че не е знаел това, признавайки, че ако е вярно, то тогава участието му в проверката може да се окаже под въпрос.
За момента обаче Вътов продължава да работи и дори коментира пред медиите, че "засега документацията в кметството изглежда добре".

Дело срещу кметските синове за побой

Междувременно днес от Апелативната прокуратура в София беше съобщено, че на 1 февруари в Районния съд - Бяла Слатина е насрочено поредното съдебно заседание по делото срещу синовете на кмета - Мартин Чоков, роден 1997 г., Спас Чоков, роден 1995 г., и още трима души за побоя над студента Венислав Николов. На Николов е причинена средна телесна повреда по хулигански подбуди. 

В хода на разследването е установено, че на 9 март 2014 г., в дискотека "Екстази" в Бяла Слатина петимата са му нанесли множество удари с ръце и крака, в резултат на което са причинени множество увреждания.

Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно са се присъединили и другите обвиняеми, които продължили да ритат пострадалия и той е паднал на пода. Нанасянето на ударите продължило по цялото тяло, ръцете и главата. Заключенията на съдебно-медицинските експертизи сочат най-малко осем увреждания.

Само преди дни Мартин Чоков беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 2000 лева заради побой над друг младеж.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини