Европа готова за "Грекзит" при нов провал. Преглед на печата

„24 часа": Нашествие на канални мушици

Нашествие на канални мушици се наблюдава в много градове на страната. Най-страшно е във Варна, но вече се появиха и в центъра на София.

Това са вид мушици, които при определена температура и влага се размножават по-бързо, обясниха от Столичната РЗИ. При неправилно заустване на централната канализация се създават условия те да излязат на открито и представляват неприятно явление, но не са опасни за здравето или околната среда.

„Труд": Европа готова за "Грекзит" при нов провал

Брюксел е готов с детайлен план за действие при сценария "Грекзит" - излизане на Гърция от еврозоната, ако до неделя няма споразумение за реформи срещу трета спасителна програма за страната.

Това заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер след срещата на лидерите на еврозоната в Брюксел късно във вторник. "Аз съм твърдо против, но няма да мога да го предотвратя, ако гръцкото правителство не си свърши работата", предупреди той.

„Стандарт": 4 ченгета биячи аут от Първо РПУ

Четирима от шестимата полицаи, участвали в побоя над двамата младежи в София, бяха отстранени от работа в късния следобед вчера. Срещу тях е образувано дисциплинарно производство. Комисията за проверка по случая е снела сведения от потърпевшите Александър Грошанов и Веселина Китова. Двамата са потвърдили, че по време на задържането им срещу тях е използвана прекомерна физическа сила. Събраните данни са дали основание за образуването на дисциплинарно производство срещу четирима полицаи от Първо районно управление, участвали непосредствено в задържането. До приключването на производството те са временно отстранени от длъжност. Данните за тях ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура.

„Монитор" : Цветан Василев използвал КТБ за личен банкомат

От документът става ясно, че банкерът - мажоритарен акционер, основно е финансирал сам себе си, като огромна част от отпуснатите кредити били раздавани срещу малко или никакво обезпечение на фирми, свързани помежду си и със самия Василев. Много от тях били създадени броени месеци, преди да получат милионни заеми. Често одобрението се давало буквално в деня на искането. След това милионите се връщали обратно през други фирми, за да финансират бизнес начинания на собственика и кръга му. Депутатите констатират още, че КТБ е давала кредити за десетки милиони на новосъздадени фирми и такива без дейност. Отпускани са и огромни кредити на фирми, свързани с Цветан Василев, а със средствата той е придобивал предприятия и имоти, се посочва още в доклада. Оценката на кредитния портфейл на банката включва експозициите на 138 фирми кредитополучатели с общ размер на задълженията към 30.09.2014 г. 5,335 млрд. лв., или 96,6% от общия корпоративен кредитен портфейл.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини