Над 200 деца рисуваха за 1 юни

Изображение 1 от 4

    Над 200 деца се включиха в един по-различен Първи юни,  организиран тази година от Община Първомай и Образцово ОНЧ„Св.св. Кирил и Методий” Благодарение на щедрото спонсорство на фирмите „ОфисиТе” и „Дивна”, празникът премина под наслов – „Рисунката – да рисуваме с „ОфисиТе” и „Дивна” и всъщност възстанови традицията на фирмата за рисунка върху асфалт, която през последните години беше  позамряла. Управителите Пеню Запрянов и Атанас Колев и съпругите им осигуриха пособия за рисуване – листове, моливи, бои, тебешири, за да рисуват децата на Първомай без ограничения на произволно избрана от тях тема. Жури от трима човека оцени най-добрите рисунки, а наградите за отличените отново осигуриха спомоществователите от „ОфисиТе” и „Дивна”. Наградите връчиха зам.- кметът Юлиян Димитров, който приветства децата и съпругата на Атанас Колев,  Гергана Колева.

    Две цветни работилници бяха предвидили организаторите от Централна общинска библиотека – работа с глина с ръководител Нина Андреева и рисуване с къна с под ръководството на Красимира Петрова.

    В празника участва и „Клуб на радостта”. Водеща на програмата бе библиотекарката Диляна Глушкова.

    Успоредно с рисуването и работата в работилничките на открита сцена вървеше богата програма: Радост Грозева, Виктория Николаева, Магдалена Делчева, Деница Рашкова и Румяна Палазова пяха, а Наско Топузов рецитира стихотворение. С танци се представиха „Арт Денс” и „Веселите крачета” с хореограф Ангелина Кръстева и танцов състав при НУ „Христо Ботев” с ръководител Йоана Димова.

    Младежката структура на БЧК при СОУ „проф.д-р Асен Златаров” в специално построена шатра раздаваше лакомства на малчуганите. Много сладоледи и вкусотии получиха децата от програмата и зрителите, осигурени от читалището и поделение „Образование и култура“ при Общинска администрация. Веселието, смехът, забавлението и настроението съпътстваха през цялото време Празника.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини