ДПС разкрива преференциалните вложители в КТБ

ДПС поиска да отпадне банковата тайна за всички публични фигури в КТБ. 
„ПГ на ДПС взехме решение да възложим на нашите членове във временната комисия, която проучва казуса с КТБ в парламента, да актуализират нашата идея още от лятото на миналата година, категорично да отпадне банковата тайна за всички публични фирми, собственост на тези 1000 вложители с договори за преференциална лихва, за да могат да се възползват от средствата по линия на ФГВБ на българските граждани, наречени от мен спонтанно хитреци", каза по време на пресконференция председателят на партията Лютви Местан.
"Българското общество трябва да знае цялата истина за консултантските договори между публични личности и банката. Ако в този списък има членове от семейството на тези публични личности, те също трябва да бъдат оповестени", категоричен бе той.
Той предложи да се инициират промени в закона, за да може час по-скоро да станат ясни имената на тези 1000 души с преференциални лихви.
Местан определи като изненада, че Реформаторският блок, които настояваха да се узнае цялата истина за КТБ, не са много активни.


Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини