Временна организация на движението в много пътни участъци

Ремонтите по магистралитеналагат въвеждане на временна организация на движението в много пътни участъци.

Ремонт се извършва по АМ "Тракия" в области Пазарджик и Пловдив, поради което скоростта на движение в тези участъци от магистралата се ограничава до 90 км в час, съобщава АПИ. Напълно се затваря ляво платно в участъка от км 60+600 до км 70+900, посока София. Движението се пренасочва в платното за насрещното движение и се извършва двупосочно в платното посока София-Бургас. Напълно е затворено и дясно платно в участъка от км 80+950 до км 89+500, посока Бургас, а движението се прехвърля в лявото платно, посока Пловдив-София.

По магистрала "Хемус" ремонти се извършват в областите Шумен и Варна, скоростта на движение се ограничава също до 90 км в час. В област София се извършва авариен ремонт на км 15+160 виадукт "Елешница" с пълно затваряне на лявото платно. Поради ремонт двупосочно в дясното платно се извършва движението и в посока Варна-София на виадукт "Бебреш".

По АМ "Марица" в област Хасково от км 102+200 до км 105+240 при изграждането на дясно платно се въвежда временна организация на движението, а движението в лявото платно на АМ "Марица" при км 89+260 се пренасочва по пътна връзка "ГКПП Капитан Андреево"- Любимец.

По магистралите "Люлин" и "Черно море" няма ограничения.

Затворени за всички МПС са проходите "Златишки" и "Върбишки".

В проходите "Котленски", "Твърдишки", "Дюлински", "Вратник", "Шипка" има ограничения за тежкотоварни автомобили.

С цел осигуряване на по-висока безопасност се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни целогодишно за периода на официалните празници – последния работен ден преди празници - от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден - от 14.00 часа до 20.00 часа.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини