Споразумение за TV7 - вземат вещи, няма да спре да излъчва

Частен съдебен изпълнител и директорът на TV7 Кирил Благоев се споразумяха вещи от телевизията да бъдат иззети, но такива, които няма да затруднят излъчването.

Шефът на телевизията обяви, че до края на другата седмица медията ще изплати общо 300 000 лева от задълженията си към КТБ, като първият транш е направен още днес, съобщиха БТА и БГНЕС. 

Предвидено е до края на месеца да бъдат изплатени и  останалите около 4,7 млн. лева.
Председателят на УС на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков заяви по-рано, че парите, които ТV7 дължи, са под 5 млн. лв.

По повод дължимата сума частният съдебен изпълнител Неделчо Митев заяви, че не знае каква е и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. 

Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка. 

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май. В СДВР е изготвен план "с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия".

В района около телевизията има две полицайки.

По-рано БГНЕС съобщи, че хамали са влезли в телевизията тази сутрин.

Десетки се събраха пред медията, няма напрежение. 
Благоев им благодари и обясни, че процедурата върви нормално

Миналата седмица Неделчо Митов и юрист от КТБ влязоха, охранявани от полиция, и започнаха да изземват имуществото на телевизията. След острата реакция в медиите обаче синдиците дадоха седмица отсрочка на TV7 да погаси задълженията си. 
Срокът изтече днес.

Ръководството на TV7 изпрати преди дни отворено писмо  до премиера Бойко Борисов, вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, министъра на финансите Владислав Горанов и председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките заради отказа на синдиците на КТБ телевизията да погаси задълженията си към трезора. Телевизията предложи на синдиците погасяване на целия размер на задълженията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица.

Министерство на правосъдието извършва проверка по жалбата на ТV7 във връзка с дейността на частния съдебен изпълнител и синдика, коментира междувременно днес министърът на правосъдието Христо Иванов,цитиран от "Фокус".

Той уточни, че се изисква технологично време за проверката. 

"Много е рано да се пита за резултати. В момента, в който има някакви резултати ще ви осведомя, но това ще отнеме няколко седмици. Всичко ще бъде проверено по закон. Възможностите на министерството са доста ограничени по закон. Ако установим нередности, ще сезираме камарата на частните съдебни изпълнители", заяви Иванов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини