Германия ще забрани на руските "Нощни вълци" поход към Берлин

От берлинската полиция са заявили, че не са получавали от клуба на руските рокери задължителната молба за преминаване през столицата, но и дори и да го получат, ще бъде даден отрицателен отговор

Властите в Берлин не възнамеряват да дават разрешение на мотопробега в чест на победата във Втората световна война на руския байкерски клуб "Нощни вълци", съобщи немския вестник Die Welt.

От берлинската полиция са заявили, че не са получавали от клуба на руските рокери задължителната молба за преминаване през столицата, но и дори и да го получат, ще бъде даден отрицателен отговор.

Членовете на клуба обаче могат като туристи да си организират "скромно празненство" в Берлин, за което не е нужно разрешение от властите. Тяхното мероприятие във всеки случай ще премине под наблюдение на полицията, е отбелязал представител на градските власти.

Клубът "Нощни вълци" е с националистически характер  и затова смята да отбележи 70-та годишнина от победата над фашизма с мотопробег от Москва до Берлин. От Москва около 40 негови участници ще тръгнат на 25 април и планират да посетят Минск, Брест, Вроцлав, Бърно, Братислава, Виена, Мюнхен и Прага. 

В Полша вече имаше протести срещу потопохода на "вълците".

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини