Подготвяли покушение на храм в Мумбай при визита на Обама

Индийската полиция има данни за готвено терористично нападение срещу един от най-посещаваните и богати храмове в Мумбай. То се планирало за визитата на Обама.
По данни на в "Таймс ъв Индия" силите за сигурност са приведени в повишена готовност след получаване на данни, че терористи ще прехвърлят четири диверсионни групи, които ще нападнат храма Сидхивинаяк, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Терористичните акции са планирани по време на посещението на американския президент Барак Обама в Индия от 25 до 27 януари.

Според силите за сигурност най-вероятна дата за извършване на нападението е 27 януари, когато в храма, посветен на божеството Ганеша, се събират огромни тълпи индуси.

По оперативни данни спонсорираните от Пакистан терористи вече са прехвърлени на територията на Индия.

От 26 до 29 ноември 2008 г. десетима тежковъоръжени престъпници откриха огън в сградата на железопътната гара "Виктория" в Мумбай, взеха заложници в петзвездните хотели "Тадж Махал" и "Оберой", нападнаха ресторант и полицейски участък. Атакувани бяха общо седем обекта, включително градска болница и еврейски център. Загинаха 166 души.

През 2012 г. бе екзекутиран Мохамад Аджмал Касаб, единственият оцелял извършител на атентатите. Индийският президент отхвърли молбата му за помилване.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини