10 смразяващи истории с две изречения

Кратките истории напоследък придобиват голяма популярност. Изумително е как с едва две-три изречения можеш да кажеш повече, отколкото някои хора казват със стотици думи. Това са най-кратките смразяващи истории, които някога сте чели:

1. Усмихнато лице ме погледна от тъмнината през прозореца на моята спалня. Живея на четиринадесетия етаж.

2. Майка ме извика от кухнята, но когато отивах там, чух да ми шепне от другата стая: „Не отивай."

3. На сутринта намерих до телефона снимка как спя. А живея сам.

4. Не мога да се движа, да дишам, да говоря и да чувам – наоколо ми е все тъмно. Ако знаех, щях да поискам все пак да ме кремират.

5. Тя изобщо не можеше да разбере защо има две сенки. Нали в стаята лампата беше само една.

6. Ти се събуди. А тя не.

7. Връщах се у дома след дълъг работен ден. Потърсих ключа за лампата, но единственото, което усетих беше нечия друга ръка върху него.

8. Както винаги, целунах жена си и дъщеря си за лека нощ. Събудих се в болнична стая с меки стени и лекарите ми казаха, че всичко това е било сън.

9. Свикнал бях да мисля, че моята котка има проблеми със зрението: не може да фокусира погледа си, когато ме гледа. Докато не разбрах, че тя гледа нещо зад мен.

10. Забравих си ключовете в апартамента на приятелката ми, на която току-що бях на гости. Почуках силно на вратата, а от съседния апартамент се показа жена и каза "Защо чукаш, момче? В този дом от 25 години вече не живее никой".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини