Сметките за ток за декември са средно с 9 лв по-високи от миналата година

Средната стойност на фактурата при битовите клиенти на EVN България за декември 2014 г. е 61,30 лв. (с ДДС) спрямо 52,27 лв. (с ДДС) година по-рано. Фактурите, които в момента са на каса, не включват потреблението по новогодишните празници – предупреждават от дружеството -то традиционно се заплаща с фактурите, излизащи в края на януари и началото на февруари.

Основен фактор според ЕВН за това е по – високите сметки е повишеното потребление. Данните сочат, че средното потребление на електричество през декември 2014 г. е било 335 киловатчаса, което е повече от средната стойност за декември 2013 г. от 312 киловатчаса.

По време на празничните и почивни дни сътрудниците на EVN България са отчитали показанията на електромерите по редовен месечен график, спазвайки правилата за измерване.

Освен повишеното потребление в посочените средни стойности за фактури трябва да се има предвид и промените в цените на електроенергията през последните 12 месеца – припомнят от пресцентъра на ЕВН и допълват: Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера.

Още през 2013 г. ЕVN България стартира информационна кампания сред своите битови клиенти, насочена към факторите, влияещи върху потреблението на електроенергия на всяко едно домакинство. Кампанията включва информационна брошура „Полезно за потребители на електроенергия“, която може да се намери и в интернет на:

http://www.evn.bg/Download/Broshuri/20131121_Brochure_UsefulEnergyAdvices_web.aspx,

както и във всички EVN Офиси в Югоизточна България.

EVN България напомня, че във всяка фактура за електроенергия, издавана от дружеството, се съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини