Силно земетресение удари префектурата Фукушима

Земетресение с магнитуд 5.9 удари остров Хоншу в Япония.

Природното бедствие разтърси префектурата Фукушима, където се намира ядрената електроцентрала "Фукушима Даийчи". Нейните реактори създадоха опасност от ядрена катастрофа, когато през 2011 година Япония беше ударена от друго силно земетресение.

Местните хора са притеснени от възможността електроцентралата отново да заплаши животите им. Токийската електрическата компания, която обекта съобщи, че засега няма регистрирани проблеми, информира Reuters.

Епицентърът на земетресението се намира на 49 километра източно от град Нами в японската префектура Фукушима на остров Хошну, а дълбочината му е 37 километра.

По последни данни няма опасност от цунами, информира агенция "Фокус".

По-рано днес земетресение с магнитуд 5,4 бе регистрирано днес край Курилските острови. Информацията съобщи националната метеорологична служба на Япония.

Огнището на подземните трусове е на дълбочина от около 50 км, епицентърът е в Тихия океан, южно от Курилските острови. Трусове са били усетени и на територията на японската префектура Хокайдо.

Не е обявена опасност от цунами, не се съобщава за пострадали или щети, информира БГНЕС, позовавайки се на информация на ТАСС.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини