37 °C

Първите мъже на общината почетоха рождения ден на „Евридика“

Клубът за народни танци „Евридика“ стана на 7 години и подобаващо отбеляза своя рожден ден с голям купон, на който присъстваха техни колеги от ТК „Седенчица“ - Пловдив, „Каргонци“ - Ямбол, „Асеновец“ - Асеновград, „Марица“ - Първомай, танцови състави от Дебър, Оризово, Плодовитово, Бяла река. Освен първите седем на централния клуб, на специалната торта бяха запалени 4 свещички и за „Евридика – Градина“ и още 2 за „Евридика -Искра“.

Специален гост на тържеството беше кметът на общината Ангел Папазов, който трябваше да избира между няколко покани.

Избягващият светските появи председател на Общински съвет - Първомай Дечко Петков също се появи на събитието, с което приятно изненада домакините на събитието. Обществена тайна е, че старейшината на местния парламент също е играл народни танци в младите си години. Събитието беше уважено и от Председателят на читалището в Първомай Иван Караславов. „Евридидика“ е част от самодейните състави на ръководената от него институция.

Вечерта започна с изненади от гостите. След многото цветя и подаръци за ръководителя на клуба Ваня Димитрова, ямболии и пловдивчани представиха кратки програми, с които зарадваха гости и домакини. Малко по - късно дансингът отесня за 160-те присъстващи на събитието.

Гергана Колева – главният организатор на събитието разказа, че покрай забавленията едно такова събитие дава възможност за сравняване с другите, за обмен на информация. То е стимул за обогатяване на знанията и уменията на състава и повод за обсъждане и разучаване на нови танци.

Танцов клуб „Евридика“ ще зарадва почитателите си с участие в коледния концерт на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ на 23 декември от 18 часа в Пленарна зала.

Ваня Димитрова и Гергана Колева
Оригинален подарък за събитието от Ангелина Кръстева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  33
  33
  2 -2
  13:07, 15 дек 2014
  В кой ден бе честването и кое е заведението, моля? За купона - браво!
 • 2
  На
  Найдьо
  11 0
  17:04, 15 дек 2014
  Днеска кво разбрах. Че веке над година сме в дифлация. Я първом шъ въ ограмотя мялко, да ни мъ гледете кат "Ох"(на ънглийски). Га има инфлация - парите нищо не струват, а стоките и услугите съ скъпи. Сиреч - копането на една дупка мое да струва и хилядо лева (1000 лв.)При дифлация - убратно. Парите имат висока стойност, а стоките и ослугите са гьотурата ефтини. Сиреч - една дупка мое да струва 100 лева (десят пъти по-малко). Ако немаме заеми, сичко е наред. С инфлация или дифлация, една дупка шъ мъ храни някъв и друг ден. Ама ако съм зел версия по време на инфлация (например 1000 лева), па трябва да я връщам по време на дифлация, за дъ съ издължъ шъ трабва да изкопам не една, а десят (10) дупки. Ай ся, ако има маематици тука да сметнат, ако съм зел заем на стойност 1000 дупки по време на инфлация, колко дупки трябва да изкопам според горния пример за дефлация, за дъ си върна борча.
  Я мисля, че на орото играят хора, дето имат версии. По добре, вместо да подскакате, да одите да бачкате. Аде да видим, мое ли некой да ми отговори, колко дупки дтрябва да ископам. Егати, я да не съм багер.
  • 12
   123
   6 0
   19:11, 15 дек 2014
   Найдьо,требе да изкопайш 10 000(десят хилди)дупки!Ма ти знайш ли ко става тогайка-ми ти жа земиш да погребиш целия град барабар с началството бре,поганец с поганеца ти и жа си млогочу богат!
 • 3
  84
  84
  7 -8
  19:45, 15 дек 2014
  Ох, тъпи селяндури, булките ви незадоволени, хора тропкат , вий сте седнали тук глупости да пишете...
  • 12
   123
   5 0
   21:08, 15 дек 2014
   Виж ко ся, ти немой са грижи за чуждото, ами глей да не си истървеш тойто си ,оти хорта около ти не спат и са огляват като мишки в трици.Па мойта ку са уплачи от меня жа ти я прата да я довършиш ти!Хай ся чау!
  • Гу
   Гуньо
   2 0
   21:08, 15 дек 2014
   Ама бек нахакан я сметни дупките де.
 • 4
  На
  Найдьо
  8 0
  21:19, 15 дек 2014
  Ду 123. Брау. А сега земи сметни кво шъ стане, ако дифлацията продължи още година и една дупка падне на 50 лева. Ся, кат говорим за бизнес, и я прая планове за разширяване на производството. Важнуту е чесно да си вадя хляба. Ду "84". Мое сме тъпи селендуре, ама сме чатнъли, че нема да има работа, нема да има ляб, колибата ти пет пари няма да струва, съдията ше ти земе ипутеката и шъ съ радваш ако тъ офъкат червеите по-рано, белким съ отървеш. Ама нейси, твойте дяца шъ платат.
  • 12
   123
   4 0
   22:15, 15 дек 2014
   Хай стига де, я няма да ти прая сметката на твоя бизнес и колко ти жя пичелиш оти ми прегряха сивите клетчици от работа!А га закъсаш за помощ са обади, яз жа дойда и то без платка!

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини