-2 °C

Първите мъже на общината почетоха рождения ден на „Евридика“

Клубът за народни танци „Евридика“ стана на 7 години и подобаващо отбеляза своя рожден ден с голям купон, на който присъстваха техни колеги от ТК „Седенчица“ - Пловдив, „Каргонци“ - Ямбол, „Асеновец“ - Асеновград, „Марица“ - Първомай, танцови състави от Дебър, Оризово, Плодовитово, Бяла река. Освен първите седем на централния клуб, на специалната торта бяха запалени 4 свещички и за „Евридика – Градина“ и още 2 за „Евридика -Искра“.

Специален гост на тържеството беше кметът на общината Ангел Папазов, който трябваше да избира между няколко покани.

Избягващият светските появи председател на Общински съвет - Първомай Дечко Петков също се появи на събитието, с което приятно изненада домакините на събитието. Обществена тайна е, че старейшината на местния парламент също е играл народни танци в младите си години. Събитието беше уважено и от Председателят на читалището в Първомай Иван Караславов. „Евридидика“ е част от самодейните състави на ръководената от него институция.

Вечерта започна с изненади от гостите. След многото цветя и подаръци за ръководителя на клуба Ваня Димитрова, ямболии и пловдивчани представиха кратки програми, с които зарадваха гости и домакини. Малко по - късно дансингът отесня за 160-те присъстващи на събитието.

Гергана Колева – главният организатор на събитието разказа, че покрай забавленията едно такова събитие дава възможност за сравняване с другите, за обмен на информация. То е стимул за обогатяване на знанията и уменията на състава и повод за обсъждане и разучаване на нови танци.

Танцов клуб „Евридика“ ще зарадва почитателите си с участие в коледния концерт на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ на 23 декември от 18 часа в Пленарна зала.

Ваня Димитрова и Гергана Колева
Оригинален подарък за събитието от Ангелина Кръстева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  33
  33
  2 -2
  13:07, 15 дек 2014
  В кой ден бе честването и кое е заведението, моля? За купона - браво!
 • 2
  На
  Найдьо
  11 0
  17:04, 15 дек 2014
  Днеска кво разбрах. Че веке над година сме в дифлация. Я първом шъ въ ограмотя мялко, да ни мъ гледете кат "Ох"(на ънглийски). Га има инфлация - парите нищо не струват, а стоките и услугите съ скъпи. Сиреч - копането на една дупка мое да струва и хилядо лева (1000 лв.)При дифлация - убратно. Парите имат висока стойност, а стоките и ослугите са гьотурата ефтини. Сиреч - една дупка мое да струва 100 лева (десят пъти по-малко). Ако немаме заеми, сичко е наред. С инфлация или дифлация, една дупка шъ мъ храни някъв и друг ден. Ама ако съм зел версия по време на инфлация (например 1000 лева), па трябва да я връщам по време на дифлация, за дъ съ издължъ шъ трабва да изкопам не една, а десят (10) дупки. Ай ся, ако има маематици тука да сметнат, ако съм зел заем на стойност 1000 дупки по време на инфлация, колко дупки трябва да изкопам според горния пример за дефлация, за дъ си върна борча.
  Я мисля, че на орото играят хора, дето имат версии. По добре, вместо да подскакате, да одите да бачкате. Аде да видим, мое ли некой да ми отговори, колко дупки дтрябва да ископам. Егати, я да не съм багер.
  • 12
   123
   6 0
   19:11, 15 дек 2014
   Найдьо,требе да изкопайш 10 000(десят хилди)дупки!Ма ти знайш ли ко става тогайка-ми ти жа земиш да погребиш целия град барабар с началството бре,поганец с поганеца ти и жа си млогочу богат!
 • 3
  84
  84
  7 -8
  19:45, 15 дек 2014
  Ох, тъпи селяндури, булките ви незадоволени, хора тропкат , вий сте седнали тук глупости да пишете...
  • 12
   123
   5 0
   21:08, 15 дек 2014
   Виж ко ся, ти немой са грижи за чуждото, ами глей да не си истървеш тойто си ,оти хорта около ти не спат и са огляват като мишки в трици.Па мойта ку са уплачи от меня жа ти я прата да я довършиш ти!Хай ся чау!
  • Гу
   Гуньо
   2 0
   21:08, 15 дек 2014
   Ама бек нахакан я сметни дупките де.
 • 4
  На
  Найдьо
  8 0
  21:19, 15 дек 2014
  Ду 123. Брау. А сега земи сметни кво шъ стане, ако дифлацията продължи още година и една дупка падне на 50 лева. Ся, кат говорим за бизнес, и я прая планове за разширяване на производството. Важнуту е чесно да си вадя хляба. Ду "84". Мое сме тъпи селендуре, ама сме чатнъли, че нема да има работа, нема да има ляб, колибата ти пет пари няма да струва, съдията ше ти земе ипутеката и шъ съ радваш ако тъ офъкат червеите по-рано, белким съ отървеш. Ама нейси, твойте дяца шъ платат.
  • 12
   123
   4 0
   22:15, 15 дек 2014
   Хай стига де, я няма да ти прая сметката на твоя бизнес и колко ти жя пичелиш оти ми прегряха сивите клетчици от работа!А га закъсаш за помощ са обади, яз жа дойда и то без платка!

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини