20 °C

Първите мъже на общината почетоха рождения ден на „Евридика“

Клубът за народни танци „Евридика“ стана на 7 години и подобаващо отбеляза своя рожден ден с голям купон, на който присъстваха техни колеги от ТК „Седенчица“ - Пловдив, „Каргонци“ - Ямбол, „Асеновец“ - Асеновград, „Марица“ - Първомай, танцови състави от Дебър, Оризово, Плодовитово, Бяла река. Освен първите седем на централния клуб, на специалната торта бяха запалени 4 свещички и за „Евридика – Градина“ и още 2 за „Евридика -Искра“.

Специален гост на тържеството беше кметът на общината Ангел Папазов, който трябваше да избира между няколко покани.

Избягващият светските появи председател на Общински съвет - Първомай Дечко Петков също се появи на събитието, с което приятно изненада домакините на събитието. Обществена тайна е, че старейшината на местния парламент също е играл народни танци в младите си години. Събитието беше уважено и от Председателят на читалището в Първомай Иван Караславов. „Евридидика“ е част от самодейните състави на ръководената от него институция.

Вечерта започна с изненади от гостите. След многото цветя и подаръци за ръководителя на клуба Ваня Димитрова, ямболии и пловдивчани представиха кратки програми, с които зарадваха гости и домакини. Малко по - късно дансингът отесня за 160-те присъстващи на събитието.

Гергана Колева – главният организатор на събитието разказа, че покрай забавленията едно такова събитие дава възможност за сравняване с другите, за обмен на информация. То е стимул за обогатяване на знанията и уменията на състава и повод за обсъждане и разучаване на нови танци.

Танцов клуб „Евридика“ ще зарадва почитателите си с участие в коледния концерт на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ на 23 декември от 18 часа в Пленарна зала.

Ваня Димитрова и Гергана Колева
Оригинален подарък за събитието от Ангелина Кръстева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  33
  33
  2 -2
  13:07, 15 дек 2014
  В кой ден бе честването и кое е заведението, моля? За купона - браво!
 • 2
  На
  Найдьо
  11 0
  17:04, 15 дек 2014
  Днеска кво разбрах. Че веке над година сме в дифлация. Я първом шъ въ ограмотя мялко, да ни мъ гледете кат "Ох"(на ънглийски). Га има инфлация - парите нищо не струват, а стоките и услугите съ скъпи. Сиреч - копането на една дупка мое да струва и хилядо лева (1000 лв.)При дифлация - убратно. Парите имат висока стойност, а стоките и ослугите са гьотурата ефтини. Сиреч - една дупка мое да струва 100 лева (десят пъти по-малко). Ако немаме заеми, сичко е наред. С инфлация или дифлация, една дупка шъ мъ храни някъв и друг ден. Ама ако съм зел версия по време на инфлация (например 1000 лева), па трябва да я връщам по време на дифлация, за дъ съ издължъ шъ трабва да изкопам не една, а десят (10) дупки. Ай ся, ако има маематици тука да сметнат, ако съм зел заем на стойност 1000 дупки по време на инфлация, колко дупки трябва да изкопам според горния пример за дефлация, за дъ си върна борча.
  Я мисля, че на орото играят хора, дето имат версии. По добре, вместо да подскакате, да одите да бачкате. Аде да видим, мое ли некой да ми отговори, колко дупки дтрябва да ископам. Егати, я да не съм багер.
  • 12
   123
   6 0
   19:11, 15 дек 2014
   Найдьо,требе да изкопайш 10 000(десят хилди)дупки!Ма ти знайш ли ко става тогайка-ми ти жа земиш да погребиш целия град барабар с началството бре,поганец с поганеца ти и жа си млогочу богат!
 • 3
  84
  84
  7 -8
  19:45, 15 дек 2014
  Ох, тъпи селяндури, булките ви незадоволени, хора тропкат , вий сте седнали тук глупости да пишете...
  • 12
   123
   5 0
   21:08, 15 дек 2014
   Виж ко ся, ти немой са грижи за чуждото, ами глей да не си истървеш тойто си ,оти хорта около ти не спат и са огляват като мишки в трици.Па мойта ку са уплачи от меня жа ти я прата да я довършиш ти!Хай ся чау!
  • Гу
   Гуньо
   2 0
   21:08, 15 дек 2014
   Ама бек нахакан я сметни дупките де.
 • 4
  На
  Найдьо
  8 0
  21:19, 15 дек 2014
  Ду 123. Брау. А сега земи сметни кво шъ стане, ако дифлацията продължи още година и една дупка падне на 50 лева. Ся, кат говорим за бизнес, и я прая планове за разширяване на производството. Важнуту е чесно да си вадя хляба. Ду "84". Мое сме тъпи селендуре, ама сме чатнъли, че нема да има работа, нема да има ляб, колибата ти пет пари няма да струва, съдията ше ти земе ипутеката и шъ съ радваш ако тъ офъкат червеите по-рано, белким съ отървеш. Ама нейси, твойте дяца шъ платат.
  • 12
   123
   4 0
   22:15, 15 дек 2014
   Хай стига де, я няма да ти прая сметката на твоя бизнес и колко ти жя пичелиш оти ми прегряха сивите клетчици от работа!А га закъсаш за помощ са обади, яз жа дойда и то без платка!

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини