Маратон блокира движението в центъра на София

Тридесет и първото издание на Софийския маратон блокира движението в центъра на града.
Улици, по които минава маршрутът на състезанието, са затворени от сутринта до 16.00 часа.

Стартът на надпреварата в традиционната дистанция от 42.195 километра ще бъде даден в 10.00 часа от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред Националния стадион "Васил Левски".

Целият маршрут включва още ул. "Проф. Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", обиколка по алеите на Южен парк, бул. "Петко Каравелов" и отново по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към Националния стадион, където е финалът.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Проф. Фр. Нансен", по ул. "Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Драган Цанков" между ул. "Митрополит Кирил Видински" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по южното платно на бул. "България" между ул. "Проф. Фр. Нансен" и бул. "П. Ю. Тодоров", по ул. "Бяла черква" между ул. "Богатица" и ул. "Димитър Манов", по бул. "Черни връх" и ул. "Проф. Фр. Нансен" между бул. "Свети Наум" и бул. "Патриарх Евтимий" с изключение на трамвайна линия №6, по бул. "Петко Каравелов" между ул. "Бяла черква" и бул. "България" и по източното платно на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Бяла черква".

Маратонът ще доведе до промяна на движението на автобуси от линиите на градския транспорт. С променен маршрут също 4.30 и 16.00 часа ще се движат автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 102, 204 и 604. Състезателите ще стартират в четири дисциплини - на 3 км в 9.40 ч., на 8 км в 9.50 ч., на 20 км в 10.05 ч. и на традиционната дистанция от 42.195 км в 10.00 ч. Контролното време за маратонското бягане е пет часа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини